Прекрасний освіжаючий соус з натурального йогурту та огірків, зі щедрою порцією ароматного кропу, нотками лимонної цедри та часнику. Я безкінечно люблю експериментувати з цим соусом, беручи за основу кілька простих та доступних складників: густий грецький йогурт, що додає кремової та ніжної консистенції, домашні огірочки, попередньо посолені, щоб позбутися надлишку вологи, свіжа пахуча зелень кропу, трошки лимонної цедри, часничку та кілька ложок оливкової олії. І тут немає чітких граней смаку, тому доправте соус за власним смаком. Цацикі найкраще смакує добре охолодженим, тому після приготування залиште його в холодильнику принаймні на 20-30 хв.
- 4 огірки
- 400 мл грецького йогурту
- 2-3 зубчики часнику
- cік і цедра 1/2 лимона
- невеликий пучок кропу
- сіль, перець – за смаком
- ~50 мл оливкової олії
Готуємо:
- Огірки помити, зняти шкірку*, видалити зернятка, стерти на тертку; посолити та перекинути на сито.
- Залишити на 5-7 хвилин, а потім відтиснути зайвий сік.
- Додати йогурт, подрібнену зелень, часник, сік та цедру лимона, сіль і перець за смаком.
- Готовий соус перекласти в посудину, скропити оливковою олією, посипати свіжою зеленню, за бажанням покласти кілька оливок.
Смачного!
![]()
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |