Салат з шинкою і картопляною заправкою

Salad with baked ham and potato sauce. selective focus

Виявляється, зі звичайної вареної картоплі можна приготувати чудову салатну заправку, в міру калорійну, але густу і дуже смачну. Такий варіант заправки ідеально поєднається з будь-якими цупкими салатними листочками, в більшій мірі навіть з тими сортами, в яких привалює гіркуватий присмак – руколою, салатним цикорієм, кульбабою. Можна просто приготувати легкий салат із мікса листків з заправкою, а можна ще додати відповідних інгредієнтів. До салату ідеально підійдуть копченості, бекон, грудинка, окіст, шинка. Як варіант можна додати червоної копченої риби або шматочки оселедця. З помідорами і вареними яйцями теж буде смачно. Відшукайте свій улюблений смак або спробуйте мій варіант салату – з варено-копченим окостом, соковитими яблуками і руколою.

Складники

  • 2 горстки руколи
  • 150 г варено-копченого окосту
  • 1 зелене кисло-солодке яблуко
  • 1 картоплина
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 5 ст.л. курячого або яловичого бульйону
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. яблучного або білого винного оцту
  • сіль, перець
  • лимонний сік

Приготування

1.Відварити картоплю у мундирі. Очистити відварену картоплину і потовкти до стану пюре, додавши гарячий бульйон (або окріп), масло, оцет, сіль та перець за смаком. Картопляна заправка повинна нагадувати консистенцію густої сметани. За бажання можна додати трішки гірчиці.

2.Руколу ретельно промити, обсушити, розірвати за необхідності на менші листочки. Очистити яблуко від шкірки, нарізати соломкою та збризнути лимонним соком.

3. Копчений окіст нарізати тоненькою соломкою, накраяти зеленої цибульки. Викласти на таріль руколу, окіст, яблука, зверху покрити заправкою, посипати зеленою цибулькою та подавати на стіл.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована поверхня Gorenje GTW6INI

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *