Гарбузове рагу можливо і поступається у поживності рагу з картоплі, але за смаковими властивостями точно не менш смачне. Прості інгредієнти дають волю Вашій кулінарній фантазії. Наприклад, можна замінити частину гарбуза картоплею, ріпчасту цибулю – цибулькою порей, додати свіжих або в’ялених помідорів, томатної пасти. Разом з кукурудзою можна додати до рагу замороженого зеленого горошку. Пограйтесь зі спеціями: кумин надасть східних ноток, перець чилі – мексиканських мотивів. Ця страва передбачає безліч перевтілень. Готувати найкраще у сотейнику з товстим дном.
Що знадобиться
- 800 г шматочків гарбуза
- 200 г ковбасок міні салямі
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 ріпчаста цибулька
- 1 зубочок часнику
- 3-4 ст.л. кетчупу
- 2 ст.л. рослинної олії
- Сіль, чорний перець
- листочки петрушки
1.Гарбуз очистити від шкоринки і нарізати великими кубиками. Цибулю дрібно накраяти. Розігріти у глибокому сотейнику рослинну олію та підсмажити цибулю і гарбуз до золотистого відтінку.
2.Додати ковбаски, кукурудзу, кетчуп і 250-300 мл. кропу, а краще бульйону. Посолити, поперчити, перемішати і довести до кипіння. Тушкувати на маленькому вогні до готовності, близько 20 хвилин.
3.Страву подавати до столу гарячою, з подрібненою петрушкою. Оригінально використати замість звичної тарілки форму з-під гарбуза.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |