Салат із квасолі, печених помідорів

09_22626_water

на 4 порції

  • 250 г помідорів чері
  • 400 г консервованої квасолі
  • 1 червона солодка цибулина, нарізана дольками
  • 2 маленьких баклажани
  • 30 г листя базиліку
  • 70 г руколи
  • 3 столові ложки оливкової олії холодного віджиму
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • сіль + 1 столова ложка крупної солі для баклажанів
  • мелений чорний перець

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 200°С.

2.Вистеліть деко папером для випікання, покладіть на нього помідори та готуйте в духовці на середньому рівні 5 хвилин. Вийміть із духовки й дайте охолонути.

3.Поки готуються помідори, наріжте баклажани повздовж на скибки товщиною 0,5 см. Складіть їх у миску, присипте крупною сіллю й залишіть на 5 хвилин. Обмокніть кусочки баклажанів паперовим кухонним рушником і викладіть на решітку. Переключіть режим духовки на «гриль великої площі», поставте решітку з баклажанами на верхній рівень і готуйте 7 хвилин. Вийміть із духовки й дайте охолонути. У великій мисці акуратно перемішайте баклажани, квасолю, цибулю, руколу та базилік; полийте оливковою олією і лимонним соком; посоліть, поперчіть і перемішайте. Зверху покладіть помідори.

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *