на 4 порції
- 250 г помідорів чері
- 400 г консервованої квасолі
- 1 червона солодка цибулина, нарізана дольками
- 2 маленьких баклажани
- 30 г листя базиліку
- 70 г руколи
- 3 столові ложки оливкової олії холодного віджиму
- 2 столові ложки лимонного соку
- сіль + 1 столова ложка крупної солі для баклажанів
- мелений чорний перець
1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 200°С.
2.Вистеліть деко папером для випікання, покладіть на нього помідори та готуйте в духовці на середньому рівні 5 хвилин. Вийміть із духовки й дайте охолонути.
3.Поки готуються помідори, наріжте баклажани повздовж на скибки товщиною 0,5 см. Складіть їх у миску, присипте крупною сіллю й залишіть на 5 хвилин. Обмокніть кусочки баклажанів паперовим кухонним рушником і викладіть на решітку. Переключіть режим духовки на «гриль великої площі», поставте решітку з баклажанами на верхній рівень і готуйте 7 хвилин. Вийміть із духовки й дайте охолонути. У великій мисці акуратно перемішайте баклажани, квасолю, цибулю, руколу та базилік; полийте оливковою олією і лимонним соком; посоліть, поперчіть і перемішайте. Зверху покладіть помідори.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |