Простий рецепт чудової літньої страви, яку можна їсти гарячою або холодною. Сезонні інгредієнти роблять її смак особливо багатим — щоб підкреслити його, подавайте разом із салатом із помідорів.
Інгредієнти:
● 2 батати
● 1 ст. л. оливкової олії
● 1 ч. л. солі
● 0,5 ч. л. перцю
● 1 стебло порею
● 1 стеблина зеленої цибулі
● 1 ст. л. масла
● 50 г молодого шпинату
● 3 яйця
● 150 мл вершків
● 0,25 ч. л. солі
● 1 ч. л. сушеного базиліку
● 60 г тертого козячого сиру
Наріжте тонкими скибочками 2 батати. Додайте 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. перцю та ретельно змішайте. Змастіть жиром форму для випічки діаметром 24 см та вкрийте її шматочками бататів, накладаючи їх один на одний. Помістіть у духову шафу та випікайте при температурі 200 °C протягом 20 хвилин. Дрібно наріжте 1 стебло порею й 1 стеблину зеленої цибулі. Розтопіть 1 ст. л. масла у великій сковорідці. Обсмажуйте порей і зелену цибулю протягом 5 хвилин. Додайте 50 г молодого шпинату й обсмажуйте ще 2 хвилини. Помістіть 3 яйця в окрему миску. Залийте 150 мл вершків, додайте 0,25 ч. л. солі, 1 ч. л. сушеного базиліку та збийте вінчиком. Додайте обсмажені овочі до яєчної суміші та перемішайте. Залийте всередину дещо охолодженої скоринки з батату й розподіліть рівномірно. Посипте кіш 60 г тертого козячого сиру. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 °C, подавайте дещо охолодженим.