на 4 порції
- 600 г гарбуза
- 1 л курячого або овочевого бульйону
- 1 цибулина шалот, дрібно нарізана
- 2 столові ложки оливкової олії
- ½ чайної ложки кориці
- ½ чайної ложки мускатного горіха сіль
- ¼ склянки вершків
- 30 г гарбузового насіння, смаженого
1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 200С.
2.Очищений від шкірки гарбуз наріжте кусками по 5-6 см, розкладіть на деко, вистеленому папером для випікання, поставте в духовку на середній рівень і запікайте 20 хвилин.
3.У каструлі на середньому вогні розігрійте оливкову олію, підсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте сіль і спеції та перемішайте. Додайте печений гарбуз і бульйон та доведіть до кипіння. Зніміть із вогню й дайте трохи охолонути.
4.Збийте суп заглибним блендером. Якщо використовуєте блендер із маленькою чашею, збивайте суп у кілька заходів. Заповнюйте чашу менш ніж наполовину, інакше гарячий суп буде виливатися. Перш ніж подавати, підігрійте суп, розлийте в тарілки й полийте кожну порцію вершками та посипте насінням.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |