Мінестроне з полби та квасолі

25_21969_water

на 4 порції

  • 300 г полби
  • 200 г квасолі
  • 1 цибулина шалот
  • 1 стеблина селери
  • 1 морквина
  • 1 картоплина
  • 50 г бекону, трохи закопченого (або грудинки)
  • 1 великий спілий помідор (або ½ банки законсервованих у власному соку)
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 2 л теплої води

Полба — зернова культура, що має давню історію. Донедавна полба була їжею бідняків. Протягом останніх кількох років у зв’язку з усвідомленням користі сільської кухні й підвищенням інтересу до традиційних народних страв полбу можна знайти в меню наймодніших ресторанів і на сторінках найавторитетніших кулінарних журналів. Завдяки своїй харчовій цінності й доступності протягом усього року це зерно — дуже популярний інгредієнт сучасної кухні.

Готуємо

1.Дрібно наріжте цибулю шалот, селеру й моркву. Картоплю почистьте від шкірки й наріжте маленькими кубиками. Бекон (або грудинку) наріжте маленькими кубиками. У великій каструлі з товстим дном розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, змішайте всі нарізані інгредієнти й готуйте на середньому вогні 4-5 хвилин, час від часу помішуючи.

2.Додайте квасолю й полбу в три заходи, чергуючи з водою: додайте приблизно третину квасолі та полби й третину води, акуратно перемішайте й додайте наступну порцію. Коли мінестроне почне кипіти, зменште вогонь до мінімуму й готуйте 45 хвилин, накривши каструлю кришкою.

3.Наріжте помідори тонкими дольками й додайте в каструлю, накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь і поставте мінестроне настоятися 3-4 години в каструлі, накритій кришкою.

4.Перш ніж подавати, підігрійте мінестроне, полийте оливковою олією та посипте свіжозмеленим чорним перцем.

Цей типовий суп італійських селян хоч і готується довго, однак вашого часу займе зовсім небагато. Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.

Рекомендована техніка:

Індукційна поверхня Gorenje IC6INB

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *