на 4 порції
- 300 г полби
- 200 г квасолі
- 1 цибулина шалот
- 1 стеблина селери
- 1 морквина
- 1 картоплина
- 50 г бекону, трохи закопченого (або грудинки)
- 1 великий спілий помідор (або ½ банки законсервованих у власному соку)
- 4 столові ложки оливкової олії
- 2 л теплої води
Полба — зернова культура, що має давню історію. Донедавна полба була їжею бідняків. Протягом останніх кількох років у зв’язку з усвідомленням користі сільської кухні й підвищенням інтересу до традиційних народних страв полбу можна знайти в меню наймодніших ресторанів і на сторінках найавторитетніших кулінарних журналів. Завдяки своїй харчовій цінності й доступності протягом усього року це зерно — дуже популярний інгредієнт сучасної кухні.
Готуємо
1.Дрібно наріжте цибулю шалот, селеру й моркву. Картоплю почистьте від шкірки й наріжте маленькими кубиками. Бекон (або грудинку) наріжте маленькими кубиками. У великій каструлі з товстим дном розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, змішайте всі нарізані інгредієнти й готуйте на середньому вогні 4-5 хвилин, час від часу помішуючи.
2.Додайте квасолю й полбу в три заходи, чергуючи з водою: додайте приблизно третину квасолі та полби й третину води, акуратно перемішайте й додайте наступну порцію. Коли мінестроне почне кипіти, зменште вогонь до мінімуму й готуйте 45 хвилин, накривши каструлю кришкою.
3.Наріжте помідори тонкими дольками й додайте в каструлю, накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь і поставте мінестроне настоятися 3-4 години в каструлі, накритій кришкою.
4.Перш ніж подавати, підігрійте мінестроне, полийте оливковою олією та посипте свіжозмеленим чорним перцем.
Цей типовий суп італійських селян хоч і готується довго, однак вашого часу займе зовсім небагато. Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.
Рекомендована техніка:
|
Олена Колдунова
![]() |
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |