Для всіх тих, хто, як і я не може зупинитись на одній тарілці гарбузового супу-пюре, сьогодні новий рецепт, абсолютно достойний Вашої уваги.
На 3-4 порції
Складники
- 400 гр. запеченого гарбуза ( шматочки)
- 1 цибуля порей
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 крупне зелене яблуко
- 1 стебло селери
- Сіль, перець на смак
- 100 мл. вершків середньої жирності
- 500 мл. гарячої води
- ½ ч.л. куркуми
- ½ ч.л. прованських трав
- 2-3 ст.л. оливкової олії
- насіння гарбуза, паприка для прикрашання
Готуємо
Подрібнену цибулю та селеру пасерувати до м’якості на рослинній олії. Додати очищене від шкурки та нарізане кубиками яблуко, тушкувати ще пару хвилин. Додати прянощі і шматочки запеченого гарбуза, готувати 2-3 хвилини, влити гарячу воду, присмачити сіллю та перцем. Довести суміш до кипіння та потримати на повільному вогні 5 хвилин.
Перелити суп у блендер і збити до консистенції супу-пюре, вкінці додати вершки.
Готовий ароматний суп розлити по тарілках, прикрасити паприкою, гарбузовим насінням і подати до столу зі шматочком хрусткого багету.
Нехай смакує!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |