Цей ніжний пиріг особливо смакує восени з гарячим чаєм чи запашною кавою. Він дуже легкий та швидкий у приготуванні. У пошуках нових смачних поєднань можна легко експериментувати з начинкою: груші замінювати на персики, абрикоси, сливи або стиглі й солодкі яблука, а рікоту – на легкий та пухкий зернистий м’який сир.
Складові:
- 300 г сиру рікота
- 250 г борошна
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 1 пакетик розпушувача для тіста
- 80 мл. оливкової олії
- цедра 1 -го лимону
- сіль
Приготування:
- Розігріти духову шафу до 180 С.
- Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. Рікоту протерти через сито. Яйця з цукром ретельно збити до утворення білої піни. Додати до збитих яєць оливкову олію, дрібку солі, цедру лимону, рікоту та борошно. Ретельно перемішати.
- Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто, розрівняти. Поверх тіста, злегка вдавлюючи, викласти шматочки фруктів.
- Випікати при температурі 180 С близько 1 години. За 10 хвилин до готовності присипати пиріг цукром та поставити під верхній нагрів або гриль.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
Elza Brook
|
Фуд.фотограф та фуд.стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.
|