Цей простий у приготуванні пиріг може стати одним з ваших улюблених. Поєднання соковитої малини, солодкої пряної ванілі в цьому м’якому і ніжному пирозі доповнено хрусткою вершковою крихтою. Саме те, що потрібно для душевної бесіди з горнятком чаю.
На форму ∅ 20 см:
для пирога:
- 2 яйця
- 130 г цукру
- 1 ч. л. ванільної пасти або 1 ½ ч. л. ванільного екстракту
- 80 мл рослинної олії + для форми
- 145 г борошна
- 1 ½ ч. л. розпушувача
- ¼ ч. л. соди
- 80 мл молока
- 130 г малини
штрейзель:
- 50 г борошна
- 25 г цукру
- 25 г коричневого цукру
- 40 г охолодженого вершкового масла
- 2 ст. л. вівсяних пластівців
- 2 ст. л. кокосових або мигдальних пластівців
Готуємо:
- Розігріти духовку до 180°С (класичний нагрів «верх-низ») або 160°С з вентиляційним нагріванням.
- У великій глибокій мисці збити яйця з цукром і ванільною пастою до світлої кремової текстури. Влити рослинну олію і ще раз збити.
- В окремій ємності змішати борошно, розпушувач і соду. Просіяти в яєчну суміш, акуратно розмішати лопаткою до об’єднання. Влити молоко, розмішати до однорідності.
- Дно роз’ємної форми для випічки злегка змастити олією і вистелити пергаментом.
- Перелити тісто у форму, випікати в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.
- У цей час приготувати штрейзель: змішати всі інгредієнти, крім кокосових/мигдальних пластівців, в невеликій глибокій ємності. Розтерти руками в крихту. Додати кокосові/мигдальні пластівці, перемішати.
- Дістати форму з пирогом з духовки, температуру у духовці зменшити до 160°С (класичний нагрів «верх-низ») або 140°С з вентиляційним нагріванням. Викласти на поверхню пирога малину і злегка втиснути її в ще не пропечене тісто. Зверху рівномірно посипати штрейзелем, повернути форму з пирогом в духовку ще на 30-40 хвилин або до зарум’янювання і готовності.
- Дістати з духовки, дати охолонути у формі 10 хвилин, звільнити пиріг з форми.
- Дати охолонути на решітці. Подавати теплим або холодним.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Катерина Перера
|
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |