Печені яблука

baked apple

Ароматний і смачний десерт, простий і водночас вишуканий, який спрацює стовідсотково. Медові яблука з неймовірною пряною начинкою, запечені в червоному вині – це незабутня насолода. Рецепт обов’язковий до повторення ще не раз 🙂 

 На 4-6 яблук

  • 180-200 г волоських горіхів (або мигдалю)
  • 100 г світлих родзинок
  • 3-4 ст. л. меду / фінікового сиропу
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 палички кориці
  • 1/2 ч. л. імбиру
  • 1/3 ч. л. мускатного горіха
  • 1 зірочка бадьяна
  • 300 мл червоного сухого вина
  • 4 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. вершкового масла + 4 ст. л.
  1. Волоські горіхи або мигдаль подрібнити блендером. У сотейнику розтопити 4 ст. л. вершкового масла, додати мед, горіхи, мелену корицю, імбир і мускатний горіх. Перемішати. З яблук зрізати верхівки, акуратно вирізати серцевину. Зробити невеликі надрізи на шкірці, щоб та не лопнула під час запікання. Начинити яблука готовою пряною начинкою.
  2. У сотейник налити вино, всипати цукор, додати залишок вершкового масла, палички кориці, бадьян. Прогріти суміш до розчинення цукру.
  3. Яблука викласти у жароміцну форму для запікання. Влити пряне вино і відправити в попередньо розігріту до 170С духову шафу на 40-50 хвилин. Кожні 10-15 хвилин поливати яблука винним сиропом.
  4. До столу подавати печені яблука з кулькою морозива або з крем-сиром, поливши залишком винного соусу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *