Мафіни з чорною смородиною

blackberry_muffin

Важко встояти перед домашньою, свіжою та ароматною випічкою? І не варто 🙂 Насолоджуйтесь ніжними мафінами з приємною ягідною кислинкою вже сьогодні.   

На 8-10 мафінів

Тісто

  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 2 великих яйця
  • 120 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 50 мл світлого рому
  • 1,5 склянки борошна
  • 1/2 склянки вершків середньої жирності
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • дрібка мускатного горіха
  • 1 склянка чорної смородини (замороженої)

Для глазурі

  • 200 г цукрової пудри
  • 2 ст. л. рому
  • сік 1/2 лимона
  • дрібка мускатного горіха

Готуємо

  1. За допомогою міксера або у кухонному комбайні збити вершкове масло разом з цукром. Продовжуючи збивати додати по одному за раз яйця. Чергуючи з вершками поволі ввести просіяне разом з розпушувачем борошно. Додати ваніль, мускатний горіх, ром, сіль і перемішати до об’єднання. Всипати ягоди і кількома рухами силіконовою лопаткою змішати з тістом.
  2. На 2/3 наповнити тістом підготовлені форми для мафінів і відправити в заздалегідь розігріту до 180 С духову шафу на 25-30 хвилин.
  3. Готові мафіни остудити. Для приготування глазурі емульсувати всі зазначені складники за допомогою блендера. Нанести глазур на мафіни і дати помадці схопитися. Можна подавати до столу 🙂

blackberry_muffin

Солодкого чаювання!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Кухонний комбайн Gorenje MMC1500IY

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *