4 порції
- 400 г яловичого фаршу
- 100 г пшеничного хліба, розмоченого й віджатого
- 2 яйця
- 40 г пекоріно, дрібно натертого
- 60 г пармезану, дрібно натертого
- ½ склянки рубленої петрушки
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 зубчик часнику, видавлений через прес
- сіль, свіжозмелений чорний перець
- 1 склянка томатного пюре
- ¼ склянки рубленого листя базиліку
1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 180°С. Дно форми для запікання змастіть оливковою олією.
2.У великій мисці змішайте фарш, часник, хліб, пекоріно, пармезан, петрушку, сіль і яйце. Добре перемішайте дерев’яною лопаткою або рукою. З отриманої маси сформуйте кульки діаметром 4-5 см і викладіть їх у форму для запікання. Форму поставте в духовку на середній рівень і готуйте 30 хвилин.
3.Дістаньте форму з духовки, залийте тефтелі томатним пюре з рубленим листям базиліку, поперчіть і поставте в духовку на 10 хвилин. Переключіть режим духовки на «гриль» і готуйте ще 2 хвилини. Подавайте гарячим.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
![]() |
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |