Макарони по-сицилійськи

33_22287_waterpsd

4 порції

  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • ½ солодкого червоного перцю
  • 1 банка рублених помідорів у власному соку
  • 8-10 чорних маслин
  • 3 анчоуси, перетерті в маслі, або 1 столова ложка пасти з анчоусів
  • 8 столових ложок оливкової олії
  • 1 столова ложка порізаного листя орегано або 1 чайна ложка сухого
  • 1 столова ложка порізаного листя базиліку або 1 чайна ложка сухого
  • 400 г коротких (4-5 см) макаронів

1.Розріжте цибулину навпіл і наріжте тонкими смужками. Перець також наріжте тонкими смужками. На великій сковороді на середньому вогні розігрійте 6 столових ложок оливкової олії й посмажте перець разом із цибулею та двома зубчиками часнику. Додайте помідори, маслини, анчоуси, орегано та базилік. Скуштуйте й за потреби посоліть до смаку. Готуйте соус на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки готуються макарони.

2.Макарони відваріть у великій кількості соленої води, зменшивши час, вказаний на упаковці, на 1 хвилину. Злийте воду й додайте макарони на сковороду із соусом. Готуйте на середньому вогні 1 хвилину, добре перемішуючи макарони із соусом. Полийте двома ложками оливкової олії, що залишилися, перемішайте й одразу ж подавайте.

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K637INI

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *