4 порції
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- ½ солодкого червоного перцю
- 1 банка рублених помідорів у власному соку
- 8-10 чорних маслин
- 3 анчоуси, перетерті в маслі, або 1 столова ложка пасти з анчоусів
- 8 столових ложок оливкової олії
- 1 столова ложка порізаного листя орегано або 1 чайна ложка сухого
- 1 столова ложка порізаного листя базиліку або 1 чайна ложка сухого
- 400 г коротких (4-5 см) макаронів
1.Розріжте цибулину навпіл і наріжте тонкими смужками. Перець також наріжте тонкими смужками. На великій сковороді на середньому вогні розігрійте 6 столових ложок оливкової олії й посмажте перець разом із цибулею та двома зубчиками часнику. Додайте помідори, маслини, анчоуси, орегано та базилік. Скуштуйте й за потреби посоліть до смаку. Готуйте соус на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки готуються макарони.
2.Макарони відваріть у великій кількості соленої води, зменшивши час, вказаний на упаковці, на 1 хвилину. Злийте воду й додайте макарони на сковороду із соусом. Готуйте на середньому вогні 1 хвилину, добре перемішуючи макарони із соусом. Полийте двома ложками оливкової олії, що залишилися, перемішайте й одразу ж подавайте.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |