Маленький піцейола

pizza

На своїй пам’яті ще жодного разу не зустрічала малечу, яка відмовилась би від шматочка яскравої і такої запашної кругленької піци. Навіть натяк на те, що можна у вихідний день приготувати цю смакоту викликає у дітей усмішку до вух з відлунням щасливого гамору по хаті. Саме головне, що діти з радістю допоможуть вам на кухні. Будьте готові до невеличкого безладу, але ж це варто того 🙂

pizza_dough_kids

Тісто для піци приготуйте заздалегідь, адже потрібен деякий час для його “відпочинку”. Томатний соус краще за все приготувати з консервованих помідорів у власному соку з додаванням улюблених спецій. Начинку обирайте ту, яка більше подобається малечі або приготуйте італійську класику – томатний соус, сир моцарелла, базилік.

Вдалий рецепт тіста для піци – це вже половина успіху. Наш рецепт неодноразово перевірений та випробуваний разом з малечою. Раді поділитись ним і з тобою 🙂

На 2 великі піци:

  • 450 г борошна
  • 215 мл. теплої води
  • 2 ч. л. сухих дріжджів ( або 15 г живих)
  • 1 ст. л. цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 3 ст. л. оливкової олії

Готуємо:

  1. Дріжджі і цукор розвести у 100 мл. теплої води, залишити на 5 хвилин, доки суміш не активується. На поверхні мають з’являться помітні пухирці.
  2. Борошно змішати з сіллю, влити оливкову олію, залишок води і дріжджову закваску. Вимішувати тісто близько 8-10 хвилин, розтягуючи його в сторону від себе і складаючи вдвоє. Тісто повинно стати м’яким і еластичним.
  3. Внутрішню поверхню миски змастити оливковою олією, в якій з усіх сторін обваляти кулю з тіста. На верхівці тіста зробити перехресний надріз. Накрити миску чистим рушником і залишити на стільниці приблизно на 1 годину.
  4. Обім’яти тісто, розділити на дві частини. На даному етапі, якщо вам достатньо однієї піци, то іншу половинку тіста можна відправити одразу ж до морозильної камери і використати протягом місяця.
  5. З кожної частинки тіста сформуйте диск, загорніть у харчову плівку і покладіть в холодильник на 2-4 години.
  6. Перед тим, як продовжити роботу з тістом, дайте йому час зігрітись до кімнатної температури. Розкачайте тісто, перекладіть його одразу на деко.
  7. Поверхню тіста змастіть тоненьким шаром оливкової олії, сформуйте ошатний бортик. Викладайте улюблену начинку. Випікайте піцу у розігрітій до 240° С духовій шафі в режимі класичного нагріву “верх-низ”. Насолоджуватись результатом 🙂

cook_pizza_with_kids

Смачного!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *