Маленький Тимофій знає про кухню та приготування страв більше за своїх однолітків, адже у його мами надзвичайна професія фуд-стиліста і фуд-фотографа. Те, що лишається поза кадром смачних страв, і є найбільш цінним і незабутнім. Фото передає не лише щире захоплення малечі від дивного процесу перетворення грудки сиру на дрібненькі кучеряві стружки, а й задоволення, яке отримуєш, коли для мами ти – найкращий помічник.
З-поміж основних інгредієнтів страви є конкільоні, це такий різновид пасти, який по формі схожий на мушлю. Малеча буде у захваті 🙂 Так приготування разом з дітками перетворюється у справжню гру – мушлі фаршируються начинкою, страва щедро посипається натертим сиром і запікається в духовці.
З радістю ділимось рецептом фаршированих мушель конкільоні, який достойний стати улюбленим у вашій родині.
Складові
на 6 порцій:
- 30-35 штук мушель-конкільоні
- 400 г фаршу з нежирної відвареної телятини
- 150-200 г сиру
- 1 яйце
- 2 цибулини
- 2-3 зубчики часнику
- 100 мл вершків
- 1 ст. л. томатної пасти
- 100 г шпинату
- сіль, перець
- рослинна олія
Готуємо
- Відварену телятину перемолоти в фарш. Цибулю обсмажити на оливковій олії, додати її до м’яса і перемішати. Шпинат помити, висушити, дрібно порізати і додати до фаршу. Фарш посолити і поперчити за смаком.
- Мушлі відварити до напівготовності – 5-7 хвилин.
- Доки варяться конкільоні, приготувати соус. Збити вінчиком яйце, влити вершки і додати томатну пасту. Ще раз гарненько збити.
- Фарширувати мушлі м’ясною начинкою. Акуратно скласти конкільоні з фаршем в форму. Залити готовим соусом і присипати зверху тертим сиром.
- Розігріти духовку до 180°С градусів. Накрити форму фольгою і запікати 30-40 хвилин. Зняти фольгу і випікати ще 10 хвилин.
Смачного!
Elza Brook
|
Фуд-фтограф і фуд-стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |