Кабачковий бездріжджовий хліб з горіхами

cabbage_bread

Сьогодні у нас смачна і ароматна випічка. Цей хліб/кекс відмінно підійде до будь-якого м’якого крем-сиру або ж паштету. Ніжний, з трохи вологою серцевиною. Готується, як завжди,  дуже швидко.

Складові на 4 порції:

  • 3 яйця
  • 1 середній кабачок
  • 2 ст. л.  цукру
  • пів склянки рослинної олії
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л.  розпушувача
  • пучка солі й перцю
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 2/3 склянки мелених горіхів
  • 1 ч. л. сухих італійських трав

Готуємо:

  1. Яйця збити міксером до світло-жовтого кольору. Продовжуючи збивати додати цукор і олію.
  2. Середній кабачок очистити від шкірки, нарізати на маленькі кубики. Додати в яєчну суміш, перемішати, всипати сухих італійських трав.
  3. Борошно просіяти, додати пучку солі, корицю і розпушувач. Перемішати.
  4. Поєднати борошно з яєчною сумішшю, інтенсивно розмішати.
  5. Горіхи подрібнити в чаші блендера і обсмажити на сухій пательні до золотистого кольору. Дати охолонути та додати в тісто. Вимішувати тісто міксером 2-3 хв.
  6. Розігріти духову шафу до 175 С. У прямокутну високу форму покласти лист пергаменту так, щоб він покривав дно і бортики. Викласти тісто, розрівняти поверхню. Накрити кришкою або листом фольги. Поставити в духовку, випікати близько години, доки зубочистка не стане виходити з тіста сухою. Не виймаючи з форми дати кексу охолонути, а потім розкласти в порційні тарілки і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E21XG

Міксер Gorenje M701B

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *