Рецепт шоколадного пирога «Хмара», перед яким неможливо встояти

Шоколадний пиріг «Хмара» на тарілці.

Цей пиріг змусить вас відчути себе на дев’ятому небі від щастя! Якщо вам захотілося неймовірно легкої та пухнастої текстури в поєднанні з насиченим шоколадним смаком, спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти:

  • 180 г темного шоколаду (60–70 %)
  • 55 олії
  • 35 мл кави
  • ½ ч. л. або одна дрібка солі
  • 3 великих яйця
  • 130 г цукру

Для початку слід розігріти духову шафу до 175 °C та змазати 18-сантиметрову форму олією. У теплостійкій мисці змішайте 180 г подрібненого темного шоколаду, 55 г олії та 35 мл кави. Розтопіть на повільному вогні, періодично помішуючи. Коли суміш розтопиться, зніміть її з вогню та додайте 3 жовтки, ½ ч. л. солі та 30 г цукру. Вмішайте 35 мл води. Перемішуйте, доки суміш не стане однорідною. В окремій чистій мисці збийте 3 яєчні білки до утворення піни, а потім поступово додавайте 100 г цукру, продовжуючи збивати до отримання густої піни. Відкладіть третину цього безе, а решту акуратно додайте до шоколадної суміші. Вилийте суміш у підготовлену форму. Змастіть верхівку рештою безе та закрутіть його шпажкою або ножем, щоб створити ефект мармуру. Випікайте по центру духовки протягом 45–50 хвилин із нагріванням згори та знизу. Готовий пиріг подавайте, прикрасивши злегка збитими вершками та вишнями Амарена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *