Рікота останнім часом мене просто зачарувала, і звісно, погода просто шепоче про морозиво. Рецептів морозива з рікотою просто стільки, що очі розбігаються. Але просто заморожена рікота з медом здається надто нудною, морозиво з сирими жовтками – дещо ненадійно-небезпечним, тому перечитавши надцять варіантів, я вирішила зробити щось середнє між морозивом на заварному кремі і найпростішою замороженою рікотою.
Отже:
- 500 г рікоти
- 4 жовтки
- 200 мл жирного молока (бажано домашнього або не дуже жирних вершків)
- 100 г цукрової пудри або 50 г меду
- 3 ст.л. цукру
- цедра одного лимона
- 2 ст.л. мадери/хереса/ароматного алкоголю на ваш вибір або виключити
- зелені дроблені фісташки і шоколадні краплини за бажання, щоб було зовсім а-ля сициліана
Доводимо до кипіння молоко, збиваємо жовтки з цукром в білу піну, а рікоту з цукровою пудрою/медом, алкоголем і цедрою. Гарячим молоком заварюємо жовтки, добре розмішуємо, додаємо рікотову суміш, вимішуємо до однорідності і досипаємо фісташки і шоколадні краплини у довільній кількості. Даємо охолонути, переливаємо у контейнер з кришкою, закриваємо і в морозильник. Вуаля. Подаємо з дробленими фісташками. Це бо-же-ствен-но!
Рекомендована техніка:
|
Lana Svitankova
|
Зі слів Лани, задоволення від готування приходить тоді, коли є з ким розділити результати трудів на кухні. В житті неймовірно енергійна, сповнена нових ідей Лана з першого речення захоплює читача характерним для неї неповторно легким та дружнім стилем написання публікацій. Автор кулінарного блогу “Travel, eat, make a pic of it”, що в перекладі “Їж, подорожуй і фотографуй”. Блог присвячено не тільки оригінальним ідеям з приготування , а й замальовкам від захоплюючих подорожей, відвідування цікавих місцин. |