Цей кекс незвичний в першу чергу тому, що має ніжну, кремову начинку всередині. Тісто для кексу досить просте, наявність рослинної олії серед складників робить його злегка вологим. Невід’ємними супутниками гарбуза є всілякі прянощі, не пошкодуйте додати їх для насиченого аромату страви.
Складові:
- 345 г борошна
- 5 яєць
- 250 г цукру ( найкраще взяти тростинний цукор)
- 450 мл гарбузового пюре ( з печеного гарбуза)
- 340 г крем-сиру
- 240 мл рослинної олії без запаху
- півтори ч. л. ванільного екстракту
- 2 ч. л. порошку до печива
- 2 ч. л. меленої кориці
- пів чайної ложки молотого імбиру
- пів чайної ложки меленої зірочки
- пів чайної ложки мускатного горіху
- пів чайної ложки солі
Готуємо:
- Просій борошно разом з порошком до печива, додай прянощі і сіль.
- Міксером збий рослинну олію з 200 г цукру, чотирма яйцями, гарбузовим пюре і 1 ч. л. ванільного екстракту. Поєднай суху суміш з рідкою і акуратно перемішай, збивати не потрібно.
- В однорідну пишну масу збий крем-сир разом з яйцем, цукром, що залишився, і ванільним екстрактом.
- Змасти маслом велику форму для кексів, присип її борошном. Виклади в форму половину тіста. Поверх тіста рівномірно розподіли сирну начинку, але не доводь до країв стінки, щоб начинка не поділила тісто навпіл.
- Зверху начинки розподіли залишок тіста. Випікай кекс близько години (або більше) у заздалегідь розігрітій до 180 С духовій шафі. Готовність перевіряй дерев’яною шпажкою. Кекс досить великий і може випікатися довше, все залежить від вашої духовки. Готовий кекс повністю остуди в формі на решітці, потім акуратно перекинь на таріль.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |