Маркуйте заморожені продукти.
В маркуванні ніякого секрету немає і ми всі нібито розуміємо, що корисно прикріпити наклейку з вказаним найменуванням, датою заморозки продукту, до того, як відправити у морозильну камеру. Знаємо, але в щоденній метушні частенько нехтуємо корисним знанням і розморожуємо навпомацки. Отже, першим кроком власної самоорганізації може стати придбання стікерів і водостійкого маркеру. Тримайте цей інструментарій на видному місці, щоб скористатись ним в потрібну мить.
На етикетці напишіть назву і обов’язково вкажіть дату, адже різні типи продуктів мають рекомендовану тривалість зберігання в морозильній камері.
Тип продуктів | Рекомендована тривалість зберігання |
Фрукти, яловичина | 10-12 місяців |
Овочі, птиця, телятина | 8-10 місяців |
Ягнятина | 10-12 місяців |
Свинина | 6-8 місяців |
Стейки та фарш | 4 місяці |
Нежирна риба | до 3-х місяців |
Копченості, жирна риба | до 1-го місяця |