4 порції
- 2 великих баклажани
- 4 столові ложки оливкової олії
- 1 цибуля шалот, дрібно нарізана
- 5 зубчиків часнику, дрібно порізаних
- 600 г помідорів, законсервованих у власному соку
- 80 г тертого пармезану
- 40 г хлібних крихт або потовчених сухарів
- 100 г моцарели
- 1 чайна ложка сухого орегано
- 1 столова ложка листя свіжого орегано
- ½ склянки листя базиліку
- сіль
- свіжозмелений чорний перець
Готуємо
- На середньому вогні розігрійте на сковороді 3 столові ложки оливкової олії. Додайте часник, цибулю, сухий орегано й готуйте 10 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте помідори, базилік, добре перемішайте, зменште вогонь до мінімуму й готуйте під кришкою 15-20 хвилин.
- Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі», задайте температуру 220°С.
- Баклажани наріжте повздовж кусками товщиною 1 см, розкладіть на решітці, встановіть її на верхній рівень і обсмажуйте баклажани по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Переключіть у духовці режим на «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 190°С.
- Посоліть і поперчіть готовий соус. На жаростійкий таріль викладіть шар соусу, трохи присипте його дрібкою пармезану, викладіть шар баклажанів. У такій послідовності викладіть шарами решту соусу та баклажанів, завершивши шаром соусу. Зверху посипте пармезаном, що залишився, хлібними крихтами, змішаними з 1 столовою ложкою оливкової олії та листя орегано.
- Поставте в духовку на середній рівень і готуйте 10 хвилин. Вийміть страву з духовки, додайте моцарелу, нарізану кружечками або кусочками, і поставте назад у духовку. Готуйте приблизно 10 хвилин, поки хлібні крихти не підрум’яняться, а моцарела повністю не розплавиться.
- Цю страву можна подавати гарячою або холодною, прикрасивши кількома листками базиліку.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. |