Баклажани по-пармськи

eggplant_dish_water

4 порції

  • 2 великих баклажани
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 цибуля шалот, дрібно нарізана
  • 5 зубчиків часнику, дрібно порізаних
  • 600 г помідорів, законсервованих у власному соку
  • 80 г тертого пармезану
  • 40 г хлібних крихт або потовчених сухарів
  • 100 г моцарели
  • 1 чайна ложка сухого орегано
  • 1 столова ложка листя свіжого орегано
  • ½ склянки листя базиліку
  • сіль
  • свіжозмелений чорний перець

Готуємо

  1. На середньому вогні розігрійте на сковороді 3 столові ложки оливкової олії. Додайте часник, цибулю, сухий орегано й готуйте 10 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте помідори, базилік, добре перемішайте, зменште вогонь до мінімуму й готуйте під кришкою 15-20 хвилин.
  2. Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі», задайте температуру 220°С.
  3. Баклажани наріжте повздовж кусками товщиною 1 см, розкладіть на решітці, встановіть її на верхній рівень і обсмажуйте баклажани по 2-3 хвилини з кожного боку.
  4. Переключіть у духовці режим на «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 190°С.
  5. Посоліть і поперчіть готовий соус. На жаростійкий таріль викладіть шар соусу, трохи присипте його дрібкою пармезану, викладіть шар баклажанів. У такій послідовності викладіть шарами решту соусу та баклажанів, завершивши шаром соусу. Зверху посипте пармезаном, що залишився, хлібними крихтами, змішаними з 1 столовою ложкою оливкової олії та листя орегано.
  6. Поставте в духовку на середній рівень і готуйте 10 хвилин. Вийміть страву з духовки, додайте моцарелу, нарізану кружечками або кусочками, і поставте назад у духовку. Готуйте приблизно 10 хвилин, поки хлібні крихти не підрум’яняться, а моцарела повністю не розплавиться.
  7. Цю страву можна подавати гарячою або холодною, прикрасивши кількома листками базиліку.

 

Рекомендована техніка:

bo637inbВбудована духова шафа Gorenje BO 637 INB

cw24ccpПосуд Gorenje CW 24 CCP

 

Олена Колдунова

 

Елена-Колдунова

 

Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *