Крем-карамель

79_22498_waterpsd

Інгредієнти на 6 порцій

для карамелі:

  • 110 г цукру
  • 75 мл води

для крему:

  • 450 мл свіжих вершків
  • 1 стручок ванілі
  • 3 жовтки
  • 150 г цукру

для твердої карамелі:

  • 100 мл води
  • 100 г цукру

6 фарфорових чи керамічних формочок для крем-карамелі або суфле.

1.Приготуйте карамель. У сотейнику змішайте цукор і воду й доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Готуйте 15 хвилин на середньо сильному вогні, поки цукор повністю не розчиниться, а карамель не стане золотистою. Розлийте карамель на дно 6 формочок і залишіть.

2.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 160°С.

3.Приготуйте крем. У сотейнику змішайте вершки та стручок ванілі, розрізаний уздовж навпіл, і на найменшому вогні доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Стручок ванілі вийміть.

4.У великій мисці збийте вінчиком жовтки з цукром. Повільно невеликими порціями вливайте гарячі вершки, продовжуючи збивати.

5.Покладіть формочки в кругле деко. Розлийте крем по формочках поверх карамелі. Налийте в деко окріп до середини формочок. Поставте деко в духовку й готуйте 45-50 хвилин, крем- карамель має ущільнитися. Дістаньте формочки й остудіть на решітці. Потім поставте їх у холодильник.

6.Приготуйте тверду карамель. У невеликому сотейнику або на сковороді змішайте воду й цукор і доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Залишіть кипіти на середньо сильному вогні, поки карамель не потемніє. На робочій поверхні розстеліть лист паперу для випікання, змащений маслом. Вилийте на нього карамель, розрівняйте й дайте застигнути. Застиглу карамель поламайте на кусочки, розкришіть і складіть у герметичний контейнер.

7.Щоб дістати крем-карамель із формочки, опустіть формочку в гарячу воду й переверніть її на тарілку. Подавайте, посипавши карамельними крихтами.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Варильна поверхня Gorenje IC6INI

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *