Солодкий суп, що освіжає, стане чудовим вибором, якщо ви бажаєте швидко приготувати смачну страву. Цей суп задовольнить навіть найвимогливіших гурманів, адже страва поєднує в собі поживні інгредієнти, що освіжають, та підходить як закуска або легка основна страва.
Інгредієнти:
- 1 цибулина середнього розміру
- 200 г картоплі
- 2 ст. л. кокосової олії
- 1 ст. л. тертого імбиру
- 0,25 ч. л. куркуми
- 700 г консервованої солодкої кукурудзи (без рідини)
- 400 мл жирного кокосового молока
- 1 ч. л. цедри лайма
- 450 мл води
- 2 ст. л. соку лайма
- 0,5 ч. л. солі
- 1 щіпка кокосової стружки
- мелений перець чилі
Наріжте дрібними кубиками одну цибулину середнього розміру й очищену картоплю. Розтопіть у великій каструлі 2 ст. л. кокосової олії. Додайте 1 подрібнену цибулину, 1 ст. л. тертого імбиру й 0,25 ч. л. куркуми. Помішуючи, пасеруйте на середньому вогні до напівпрозорого стану цибулі. Потім додайте 700 г процідженої кукурудзи й пасеруйте ще 4 хвилини. Додайте 200 г очищеної та нарізаної картоплі. Налийте 400 мл жирного кокосового молока, додайте 1 ч. л. цедри лайма й 450 мл води. Доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь і варіть суміш 20–25 хвилин. Потім вичавіть 2 ст. л. соку лайма й додайте 1 ч. л. солі. За допомогою стаціонарного або ручного блендера подрібніть суп до стану однорідного пюре. Подавайте в мисці присипаним кокосовою стружкою та меленим перцем чилі. Смачного!