Це класичний рецепт знаменитого французького pan brioche, неймовірно ніжного ароматного хліба. Щоб насолодитися його розкішним смаком, краще подавати його свіжим, а з «вчорашнього» бріоша можна зробити швидкий ягідний пудинг або трайфл.
на 8 порцій
- 8 г сухих дріжджів
- 1 столова ложка теплої води
- 55 г цукрової пудри
- ¼ чайної ложки дрібної солі
- 2 столові ложки теплого молока
- 250 г муки типу 00
- 2 злегка збитих яйця + 1 для блиску
- 225 г масла, кубиками по 2 см, кімнатної температури
- форма для випікання хліба 22 х 8 см
1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 30°С.
2.Змішайте в чашці дріжджі та воду, дайте постояти 5 хвилин, поки на поверхні не з’являться бульбашки. В іншій мисці змішайте цукрову пудру, сіль і молоко. У чашу електричного міксера просійте муку, додайте дріжджову суміш, 2 яйця та збивайте насадкою для тіста на низькій швидкості протягом 1 хвилини. Збільште швидкість до високої, влийте молочну суміш і збивайте 10 хвилин. Продовжуйте збивати ще 5-7 хвилин, додаючи масло невеликими порціями.
3.Перекладіть тісто у велику миску, накрийте пластиковою кришкою й поставте в духовку на 2-3 години. Коли тісто підійде, вийміть його з духовки й перекладіть на присипану мукою робочу поверхню, розділіть на 4 рівні частини та місіть, поки воно не стане гладким. Покладіть шари тіста у форму, злегка змащену вершковим маслом, накрийте чистим вологим рушником і поставте назад у духовку на 1 годину. Тісто має збільшитись удвічі.
4.Вийміть форму, у духовці задайте температуру 180°С. Акуратно зробіть неглибокі надрізи на кожному шарі, намастіть зверху злегка збитим яйцем і поставте в духовку на середній рівень. Випікайте 35-40 хвилин, поки бріош не стане золотистим. Дайте вистигнути на решітці 15 хвилин.
Рекомендована техніка:
|
|
Олена Колдунова
![]() |
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |