Бріош

75_22613_water

Це класичний рецепт знаменитого французького pan brioche, неймовірно ніжного ароматного хліба. Щоб насолодитися його розкішним смаком, краще подавати його свіжим, а з «вчорашнього» бріоша можна зробити швидкий ягідний пудинг або трайфл.

на 8 порцій

  • 8 г сухих дріжджів
  • 1 столова ложка теплої води
  • 55 г цукрової пудри
  • ¼ чайної ложки дрібної солі
  • 2 столові ложки теплого молока
  • 250 г муки типу 00
  • 2 злегка збитих яйця + 1 для блиску
  • 225 г масла, кубиками по 2 см, кімнатної температури
  • форма для випікання хліба 22 х 8 см

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 30°С.

2.Змішайте в чашці дріжджі та воду, дайте постояти 5 хвилин, поки на поверхні не з’являться бульбашки. В іншій мисці змішайте цукрову пудру, сіль і молоко. У чашу електричного міксера просійте муку, додайте дріжджову суміш, 2 яйця та збивайте насадкою для тіста на низькій швидкості протягом 1 хвилини. Збільште швидкість до високої, влийте молочну суміш і збивайте 10 хвилин. Продовжуйте збивати ще 5-7 хвилин, додаючи масло невеликими порціями.

3.Перекладіть тісто у велику миску, накрийте пластиковою кришкою й поставте в духовку на 2-3 години. Коли тісто підійде, вийміть його з духовки й перекладіть на присипану мукою робочу поверхню, розділіть на 4 рівні частини та місіть, поки воно не стане гладким. Покладіть шари тіста у форму, злегка змащену вершковим маслом, накрийте чистим вологим рушником і поставте назад у духовку на 1 годину. Тісто має збільшитись удвічі.

4.Вийміть форму, у духовці задайте температуру 180°С. Акуратно зробіть неглибокі надрізи на кожному шарі, намастіть зверху злегка збитим яйцем і поставте в духовку на середній рівень. Випікайте 35-40 хвилин, поки бріош не стане золотистим. Дайте вистигнути на решітці 15 хвилин.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Кухонний комбайн Gorenje MMC 800 W

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *