- 110 мл теплої води
- 340 мл теплого молока
- 110 г розтопленого вершкового масла
- 5 столових ложок меду
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки цукру
- 2 яйця
- 420 г пшеничної цільнозернової муки
- 500 г пшеничної муки
- ½ склянки вівсяних пластівців
- 1 ½ склянки родзинок
- 1 склянка подрібнених грецьких горіхів
- 1 яєчний жовток
1.Родзинки замочіть у мисці з теплою водою, потім злийте воду й висушіть за допомогою паперового рушника.
2.У мисці змішайте цукор, воду та дріжджі, дайте постояти 10 хвилин, поки на поверхні не утвориться піна.
3.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 30°С.
4.У чашу електричного міксера просійте цільнозернову муку, всипте вівсяні пластівці, сіль, влийте молоко, розтоплене масло, мед, яйця, додайте дріжджову суміш і, використовуючи насадку для тіста, замішуйте 1 хвилину на низькій швидкості. Збільште швидкість до максимуму й замішуйте 6-7 хвилин, підсипаючи пшеничну муку, поки тісто не стане м’яким і еластичним. Перекладіть тісто у велику, змазану маслом миску, накрийте чистим вологим кухонним рушником і поставте в духовку приблизно на 1 годину, помістивши решітку на середній рівень. Тісто має піднятися та збільшитися в об’ємі у 2 рази.
5.Змастіть маслом 2 форми для випікання хліба. Перекладіть тісто на присипану мукою робочу поверхню та примніть його кулаками, посипте родзинками й горіхами та енергійно вимішуйте 1-2 хвилини.
6.Розділіть тісто на дві частини, скрутіть із нього буханки; при цьому стежте, щоб родзинки були всередині тіста. Покладіть буханки в приготовані форми й поставте назад у духовку на 1 годину, щоб тісто підійшло. Буханки мають збільшитись удвічі. Вийміть форми з духовки.
7.Збільште температуру духовки до 190°С. Збийте яєчний жовток із 2 столовими ложками води та змастіть цією сумішшю буханки. Поставте форми на решітку, встановлену на середньому рівні, і випікайте 40 хвилин. Якщо верх буханок надто швидко темніє або пригорає, на останні 15-20 хвилин накрийте форми фольгою.
Готовий хліб вийміть із форм і остудіть на решітці.
Рекомендована техніка:
|
|
Олена Колдунова
![]() |
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |