Лосось, обсмажений на сковороді, у лимонно-масляному соусі

Лосось, обсмажений на сковороді, у лимонно-масляному соусі, що подається із броколі.

Ця пікантна страва з лосося така смачна й проста для приготування, що неодмінно стане вашим фаворитом для вечері в будні!

Інгредієнти

● 4 філе лосося по 180 г
● 1 ст. л. олії
● 50 г вершкового масла
● 4 зубки часнику
● 4 скибки лимона
● 1 ½ ст. л. лимонного соку
● 1 ст. л. меду або кленового сиропу ”

Приготування

Промокніть 4 філе лосося паперовим рушником і приправте їх сіллю та перцем. Розігрійте 1 столову ложку олії у великій сковороді з антипригарним покриттям, а потім викладіть філе лосося шкірою донизу. Злегка притисніть філе лопаткою і готуйте 5–6 хвилин. Потім переверніть рибу й смажте ще 1–2 хвилини. Після цього перекладіть лосося на тарілку. У тій самій сковороді розтопіть 50 грамів вершкового масла, додайте 4 подрібнені зубки часнику й 4 тонких скибки лимона. Перемішайте й готуйте 30 секунд. Влийте 1 ½ столові ложки лимонного соку й 1 столову ложку меду. Додайте по ⅓ чайної ложки солі та чорного перцю. Перемішайте й готуйте ще 30 секунд, поки соус не набуде кремової консистенції. Знову викладіть філе на сковороду, полийте їх лимонним соусом і готуйте на повільному вогні 30–60 секунд. Перекладіть рибу на тарілку, полийте соусом і подавайте із запеченими овочами або картоплею.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *