Важко встояти перед домашньою, свіжою та ароматною випічкою? І не варто 🙂 Насолоджуйтесь ніжними мафінами з приємною ягідною кислинкою вже сьогодні.
На 8-10 мафінів
Тісто
- 100 г м’якого вершкового масла
- 2 великих яйця
- 120 г цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 50 мл світлого рому
- 1,5 склянки борошна
- 1/2 склянки вершків середньої жирності
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- дрібка мускатного горіха
- 1 склянка чорної смородини (замороженої)
Для глазурі
- 200 г цукрової пудри
- 2 ст. л. рому
- сік 1/2 лимона
- дрібка мускатного горіха
Готуємо
- За допомогою міксера або у кухонному комбайні збити вершкове масло разом з цукром. Продовжуючи збивати додати по одному за раз яйця. Чергуючи з вершками поволі ввести просіяне разом з розпушувачем борошно. Додати ваніль, мускатний горіх, ром, сіль і перемішати до об’єднання. Всипати ягоди і кількома рухами силіконовою лопаткою змішати з тістом.
- На 2/3 наповнити тістом підготовлені форми для мафінів і відправити в заздалегідь розігріту до 180 С духову шафу на 25-30 хвилин.
- Готові мафіни остудити. Для приготування глазурі емульсувати всі зазначені складники за допомогою блендера. Нанести глазур на мафіни і дати помадці схопитися. Можна подавати до столу 🙂
Солодкого чаювання!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |