Важко повірити, але статистичні дані з кількості продуктів, які відправляються у смітник, зовсім невтішні. В середньому одне домашнє господарство з року в рік викидає близько ста кілограмів зіпсованих продуктів. Причиною цьому може стати як нераціональна покупка, так і незнання правильних умов зберігання, адже різні продукти потребують і різного догляду.
Обрати ідеальний клімат для тих чи інших продуктів Вам допоможе корисний порадник від Gorenje. Звичайна холодильна камера (без врахування морозилки) має три основних температурних зони: +8°С, +5 °С, 0°С (Zero’n’Fresh)
+8°С – якнайкраще підходить для напоїв, білого та ігристого вина, випічки, деяких екзотичних овочів та фруктів, консервацій. Бажаєте, щоб вершкове масло легко намащувалось на хліб, тоді зберігайте його за цим температурним режимом. На верхніх полицях можна розмістити невеличкі слоїки з варенням, дріжджі, майонез, гірчицю.
+5°С – ідеальна температура для зберігання молочних продуктів, сиру та яєць, готових страв, десертів. У спеціальних шухлядах для овочів і фруктів добре зберігати огірки, перець, капусту, порційні екзотичні фрукти (цілі екзотичні фрукти полюбляють тепло).
Zero’n’Fresh – це спеціальний контейнер в якому підтримується температура на рівні 0°С. Зазначений температурний режим створює ідеальні умови для зберігання свіжого м’яса, риби, морепродуктів. З контейнером Zero’n’Fresh свіжість і поживність продуктів триватиме втричі довше.