Святковий букет солодких капкейків може стати як чудовим подарунком для близької людини, так і прикрасою на святковому столі. Головне – це ваше нестримне бажання дивувати рідних і коханих.
- Кількість – 20 капкейків
- Підготовка – 10 хв.
- Приготування – капкейки 20 хв., крем для оздоблення – 15 хв.
Tісто
- 100 г борошна
- 20 г порошку какао
- 1 ч. л. порошку до печива
- 1 пакетик ванільного цукру
- 70 г цукру
- 2 яйця ( відділити жовток і білок)
- 50 мл молока
- 50 г розм’якшеного вершкового масла
Крем на основі швейцарської меренги
- 3 яєчні білки
- 120 г цукру
- 170 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Готуємо
- Збий яєчний білок на пухку масу, додай половину цукру. Продовжуй збивати до утворення стійких піків.
- Окремо збий яєчний жовток з залишком цукру та ванільним цукром. Додай топлене масло з молоком, гарненько розмішай.
- Акуратно поєднай яєчну суміш з білковою.
- Просій борошно разом з порошком до печива та какао, об’єднай з тістом.
- Випікай кекси у заздалегідь розігрітій капкейкниці. Час випікання – 7-8 хв.
- Приготуй крем: на водяній бані на середньому вогні почни збивати яєчні білки разом з цукром на помірній швидкості міксера. Поступово збільшуй швидкість збивання. Увесь процес займе близько восьми хвилин. Перемісти чашу з білками на стільницю і продовжуй збивати до їх охолодження ( близько 3 хв.). На цьому етапі зручно використовувати стаціонарний міксер. Коли білки охолонуть, поступово додай вершкове масло і продовжуй збивати. Наприкінці влий ванільний екстракт. Крем готовий. За допомогою кондитерського мішечка та зубчастої насадки прикрашай капкейки.
- Для оформлення солодкого букету тобі знадобиться квітковий горщик, куля з пінопласту та шпажки, які утримуватимуть капкейки.
Здивуй рідних!
Рекомендована техніка:
|