Гуляш – національна страва Угорщини, яку зазвичай відносять до категорії густих супів. У давнину цей суп із різними добавками був традиційною їжею угорських пастухів і готувався виключно в котлах на вогнищі. Проте з часом його стали готувати і в більш цивільних умовах – вдома на кухні в звичайних каструлях.
Складові:
- 500 г свинини або яловичини
- 1 цибуля
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 3 картоплини
- 3 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. борошна
- 3 ст. л. олії
- 2 лаврових листочки
- 2 склянки води ( краще бульйону)
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- М’ясо миємо, витираємо насухо та нарізаємо невеликими кубиками. В каструлі або в глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди шматочки м’яса й обсмажуємо на сильному вогні хвилин п’ять. Не забуваємо помішувати.
- Ріжемо овочі: цибулю дрібно, моркву кільцями або півкільцями, перець кубиками. Додаємо все до м’яса і смажимо, помішуючи, на середньому вогні хвилин десять.
- Солимо, перчимо за смаком, додаємо борошно. Ретельно перемішуємо і смажимо близько п’яти хвилин. Не припиняємо мішати! Бо інакше борошно стане однією великою грудкою.
- Додаємо томатну пасту, знову перемішуємо. Додаємо лавровий листочок і заливаємо все водою або бульйоном.
- Додаємо нарізану картоплю, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і забуваємо про гуляш, скажімо, хвилин на 30-40. Після цього гуляш можна їсти.
При бажанні страву можна зробити з макаронами. Для цього їх треба відварити окремо і додати в гуляш вже на останньому етапі, буквально за дві хвилини до закінчення: всипати в підливу і ретельно перемішати. Тільки в такому випадку треба додати трохи більше солі.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Письменниця, журналіст, сценарист телебачення, кулінарний блогер. Схиблена на смачній їжі. Переконана, що шлях до серця пролягає через шлунок не лише в чоловіків. Колекціонує рецепти котлет – знає більше 100 варіацій цієї страви. Пише про них та інші смаколики в своєму блозі “Котлетка” kotletka.com.ua
\
|