Зазвичай, після сімейних святкувань така солянка це перше, що мені спадає на думку. У холодильнику залишається кілька видів копченостей, домашня вуджена ковбаса з запаморочливим ароматом і пахучий бульйон після відварювання язика, який просто рука не піднімалася вилити. Домашні квашені огірочки пасеровані разом з цибулькою та томатною пастою, і ось перед вами вже тарілка густої наваристої солянки.
*приготування: близько 20 хв
- 1.5 л бульйону
- 4-5 квашених огірків
- 1 цибулина
- 200 г копченої ковбаси
- 300 г копченої шинки
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2-3 ст. л. олії
- сіль та перець за смаком
- для подачі: сметана, оливки, дольки лимона та петрушка
Готуємо:
- Ковбасу нарізати кружальцями, шинку – смужками.
- На пательні розігріти олію, додати подрібнену цибулю, пасерувати до м’якості, додати томатну пасту та ретельно перемішати. Додати натерті на тертці або нарізані соломкою квашені огірки, влити трошки бульйону і тушкувати на повільному вогні 3-5 хв.
- Пасеровані огірки, копченості опустити в бульйон та довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та готувати 3-5 хв.
- Закрити каструлю кришкою та дозволити солянці настоятися протягом 10-15 хв. В разі необхідності посолити за смаком.
- Подавати з оливками, сметаною, дольками лимона та свіжою зеленню.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |