Солянка

Soljanka

Зазвичай, після сімейних святкувань така солянка це перше, що мені спадає на думку. У холодильнику залишається кілька видів копченостей, домашня вуджена ковбаса з запаморочливим ароматом і пахучий бульйон після відварювання язика, який просто рука не піднімалася вилити. Домашні квашені огірочки пасеровані разом з цибулькою та томатною пастою, і ось перед вами вже тарілка густої наваристої солянки.

На 4-5 порцій:

*приготування: близько 20 хв

  • 1.5 л бульйону
  • 4-5 квашених огірків
  • 1 цибулина
  • 200 г копченої ковбаси
  • 300 г копченої шинки
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2-3 ст. л. олії
  • сіль та перець за смаком
  • для подачі: сметана, оливки, дольки лимона та петрушка

Готуємо:

  1. Ковбасу нарізати кружальцями, шинку – смужками.
  2. На пательні розігріти олію, додати подрібнену цибулю, пасерувати до м’якості, додати томатну пасту та ретельно перемішати. Додати натерті на тертці або нарізані соломкою квашені огірки, влити трошки бульйону і тушкувати на повільному вогні 3-5 хв.
  3. Пасеровані огірки, копченості опустити в бульйон та  довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та готувати 3-5 хв.
  4. Закрити каструлю кришкою та дозволити солянці настоятися протягом 10-15 хв. В разі необхідності посолити за смаком.
  5. Подавати з оливками, сметаною, дольками лимона та свіжою зеленню.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована індукційна поверхня Gorenje ECT6SY2B

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *