Салат з авокадо, креветками і сочевицею

salad_avocado_lentil_shrimp

Незвичайний салат в азіатському стилі з делікатною, приготованою на парі азіатською капустою бак-чой, масляним авокадо, ніжними зернятками сочевиці і заправкою: неймовірною кисло-солодкою заправкою з пасти місо, меду та соєвого соусу.

На 2 порції:
*приготування: 15 хв
  • 3 шт капусти бак-чой
  • 1 авокадо
  • 6 креветок
  • 150 г консервованої сочевиці
  • 1 ч. л. сезаму
  • 1 ч. л. насіння соняшника
для заправки:
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ч. л. пасти місо
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ст. л. кунжутної олії
  • 2 ст. л. рисового оцту

Готуємо:

  1. Капусту бак-чой розрізати навпіл, викласти в пароварку чи до бамбукових кошиків та відварити до моменту, коли листя зм’якне, але залишатиметься хрустким (3-4 хв). За 2 хв до готовності до капусти додати креветки.
  2. Насіння сезаму та соняшника підсушити на сухій пательні до хрусту.
  3. Для заправки змішати всі складники.
  4. На тарілку викласти бак-чой, сочевицю, шматочки авокадо, креветки, полити заправкою та посипати підсмаженими зернами сезаму та соняшнику.

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *