Рожевий хліб з буряком

beetroot_bread_1

І в смак, і у вигляд такої хлібини закохуєшся миттєво. Ідеально виважена рецептура, мінімум звичайних і цілком доступних складників, бездоганний результат – ну як не приготувати за цим рецептом?

 Всього-на-всього тобі знадобиться:

  • 2 великих буряки
  • 3/4 склянки теплої води
  • 2 склянки цільнозернового борошна
  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 70 г волоських горіхів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • оливкова олія для змащування

Готуємо:

  1. Спершу необхідно приготувати буряк – вимити, обсушити паперовим рушником, загорнути у фольгу і запікати в духовці при 200° С до готовності. Дати охолонути, очистити і перебити в пюре за допомогою блендера.  
  2. У невеликій ємності розвести сухі дріжджі, цукор і теплу воду. Накрити харчовою плівкою і залишити підходити на 10-15 хвилин.
  3. У великій мисці, в якій зручно замішувати тісто, з’єднати всі інгредієнти – пшеничне і цільнозернове борошно, сіль, оливкову олію, бурякове пюре і активовані дріжджі. Замішувати тісто вручну близько 5 хвилин. Додати волоські горіхи і вимішати тісто так, щоб горіхи рівномірно розподілилися по всьому тісту. Сформувати з тіста кулю. Миску, в якій буде підходити тісто, змастити оливковою олією. Перекласти тісто до миски і зверху накрити кухонним рушником.
  4. Залишити тісто підходити в теплому місці, захищеному від протягів, приблизно на 1 годину.
  5. Розігріти духовку до 190°С. Деко злегка присипати борошном або вкрити пергаментом, акуратно викласти тісто, зробивши на верхівці кілька перехресних розрізів.
  6. Випікати хліб протягом 50-60 хвилин. Спечений хліб остудити на решітці.

Смачного!

beetroot_bread

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Анна Мітякіна

 

Anna_Mitiakina

 

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *