І в смак, і у вигляд такої хлібини закохуєшся миттєво. Ідеально виважена рецептура, мінімум звичайних і цілком доступних складників, бездоганний результат – ну як не приготувати за цим рецептом?
Всього-на-всього тобі знадобиться:
- 2 великих буряки
- 3/4 склянки теплої води
- 2 склянки цільнозернового борошна
- 2 склянки пшеничного борошна
- 70 г волоських горіхів
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. солі
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- оливкова олія для змащування
Готуємо:
- Спершу необхідно приготувати буряк – вимити, обсушити паперовим рушником, загорнути у фольгу і запікати в духовці при 200° С до готовності. Дати охолонути, очистити і перебити в пюре за допомогою блендера.
- У невеликій ємності розвести сухі дріжджі, цукор і теплу воду. Накрити харчовою плівкою і залишити підходити на 10-15 хвилин.
- У великій мисці, в якій зручно замішувати тісто, з’єднати всі інгредієнти – пшеничне і цільнозернове борошно, сіль, оливкову олію, бурякове пюре і активовані дріжджі. Замішувати тісто вручну близько 5 хвилин. Додати волоські горіхи і вимішати тісто так, щоб горіхи рівномірно розподілилися по всьому тісту. Сформувати з тіста кулю. Миску, в якій буде підходити тісто, змастити оливковою олією. Перекласти тісто до миски і зверху накрити кухонним рушником.
- Залишити тісто підходити в теплому місці, захищеному від протягів, приблизно на 1 годину.
- Розігріти духовку до 190°С. Деко злегка присипати борошном або вкрити пергаментом, акуратно викласти тісто, зробивши на верхівці кілька перехресних розрізів.
- Випікати хліб протягом 50-60 хвилин. Спечений хліб остудити на решітці.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |