Гарбузові оладки

Pumpkin pancakes with berry sauce  .vintage style .selective focus

На мій погляд, гарбуз чудово смакує як в супах, так і солодких стравах. Тісто для оладок дріжджове, але з додаванням розпушувача. Такі оладки виходять ніжними, при цьому добре тримають форму. Гарбуз, натертий на шатківницю, додається у саме тісто, а нарізаний на тонкі скибочки запікається разом з оладками. Подати до столу гарбузові оладки найкраще зі смородиновим варенням, медом, йогуртом, адже самі по собі вони не солодкі.

Складники

  • 220 гр. житнього борошна
  • 300 мл. молока
  • 100 мл. вершків 20%
  • 5 ст.л. рідкого меду
  • 2 шт. яєць
  • 350 гр. гарбуза
  • 200 гр. чорної смородини
  • 4 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст.л. рослинної олії для обжарювання
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста

Готуємо

1.В даному рецепті можна використовувати як молоко, так і поєднання молока з вершками. Вершки з молоком злегка підігрійте (можна скористатись мікрохвильовою піччю) і розведіть у теплій рідині сухі дріжджі. Залиште суміш на 5 хвилин до повного розчинення дріжджів.

2.Очистіть гарбуз. Невеличкий шматочок, грам на 50, наріжте тоненькою соломкою. Залишок гарбузу натріть на дрібну тертушку і помістіть у чашу комбайна ( або зручну ємкість). Сюди ж додайте яйця, рідкий мед, 4 ст.л. рослинної олії, дрібку солі. Влийте молочну суміш і на помірній швидкості починайте збивати міксером. Просійте муку разом з розпушувачем і порціями додайте в тісто. Готове тісто має нагадувати консистенцію густої сметани. Накрийте ємкість з тістом кухонним рушником і залиште у теплому місці на 45-60 хв.

3.Розігрійте пательню, щедро змастивши поверхню рослинною олією. На сформовані оладки викладайте пару соломок гарбуза і обсмажуйте їх на середньому вогні по 2 хв. з кожного боку.

4.Для приготування соусу покладіть чорну смородину у ємкість, присипте ягоди цукром. Соус можна приварити на плиті або приготувати у мікрохвильовій печі (приблизно 2 хв. за потужності 800 Вт.) Розмішати соус, додати 1 ст.л. крохмалю і ще на 30 секунд відправити у мікрохвильову піч. Подавати соус до гарячих оладок.

Pumpkin pancakes_watermark1

Рекомендована техніка:

Кухонний комбайн Gorenje MMC 800 W

Сковорідка для млинців Gorenje CW 28 PCP

Зоряна Івченко

Зоряна Івченко  

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *