Паста з соусом із баклажанів та м’яти

горенье-4-1_water

Неймоврно цікавий, злегка пікантний і в міру гострий соус до пасти, і не тільки – з рисом і картоплею теж чудово поєднується. Готується дуже просто:

На 2 середніх баклажани

  • 1/2 ч.л солі
  • 1 ч.л порошка чилі
  • 1/2 ч.л паприки
  • 6 ст.л оливкової олії
  • 1 велика червона цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л меленого пажитника
  • 1 ч.л сушеної м’яти або 10 листочків свіжої
  • 70-100 мл. Бульйону
  • 4 соковитих помідора без шкоринки або 3 ст.л томатної пасти
  • 100 мл. вершків за бажанням
  • сіль, перець на смак
  • пармезан для подачі до столу

1. Розігрійте пательню або навіть краще скористайтесь сковорідкою-гриль. Змішайте сіль, чилі, паприку. Баклажани наріжте кружальцями і натріть пряною сумішшю. Злегка змастіть баклажани оливковою олією. Обсмажте на сковорідці з однієї сторони до золотистої скоринки, переверніть на інший бік і готуйте до м’якості.

2. Залишок олії рзігрійте у сотейнику. Додайте подрібнену цибулю і часник. Пасеруйте 3 хв., додайте пажитник, сіль, перець, м’яту і тримайте на вогні ще пару хвилин. Додайте подрібнених помідорів, зменште вогонь і тушкуйте соус 15 хв.

3. Якщо Ви використовуєте блендер Gorenje з функцією приготування, тоді дотримуйтесь послідовності кроків і спершу обсмажуйте в режимі високої температури High близько 5-7 хв., тушкуйте в програмі Simmer 15 хв.

4. Додайте до соусу 2/3 частину баклажанів і збийте блендером до однорідності. Поверніть соус на вогонь, додайте бульйон і залишок дрібно-нарізаних баклажанів. Доведіть соус майже до кипіння і все готово.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендер з функцією приготування Gorenje BS 1600 E

Сковорідка-гриль CW 26 GCP

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *