Неймоврно цікавий, злегка пікантний і в міру гострий соус до пасти, і не тільки – з рисом і картоплею теж чудово поєднується. Готується дуже просто:
На 2 середніх баклажани
- 1/2 ч.л солі
- 1 ч.л порошка чилі
- 1/2 ч.л паприки
- 6 ст.л оливкової олії
- 1 велика червона цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л меленого пажитника
- 1 ч.л сушеної м’яти або 10 листочків свіжої
- 70-100 мл. Бульйону
- 4 соковитих помідора без шкоринки або 3 ст.л томатної пасти
- 100 мл. вершків за бажанням
- сіль, перець на смак
- пармезан для подачі до столу
1. Розігрійте пательню або навіть краще скористайтесь сковорідкою-гриль. Змішайте сіль, чилі, паприку. Баклажани наріжте кружальцями і натріть пряною сумішшю. Злегка змастіть баклажани оливковою олією. Обсмажте на сковорідці з однієї сторони до золотистої скоринки, переверніть на інший бік і готуйте до м’якості.
2. Залишок олії рзігрійте у сотейнику. Додайте подрібнену цибулю і часник. Пасеруйте 3 хв., додайте пажитник, сіль, перець, м’яту і тримайте на вогні ще пару хвилин. Додайте подрібнених помідорів, зменште вогонь і тушкуйте соус 15 хв.
3. Якщо Ви використовуєте блендер Gorenje з функцією приготування, тоді дотримуйтесь послідовності кроків і спершу обсмажуйте в режимі високої температури High близько 5-7 хв., тушкуйте в програмі Simmer 15 хв.
4. Додайте до соусу 2/3 частину баклажанів і збийте блендером до однорідності. Поверніть соус на вогонь, додайте бульйон і залишок дрібно-нарізаних баклажанів. Доведіть соус майже до кипіння і все готово.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |