Брауні – десерт, який під силу приготувати навіть початківцю в кондитерському ділі. Насичений шоколадний смак не залишить жодного байдужим. Оскільки свята все ближче і новорічна атмосфера захоплює, давайте надамо і всіма улюбленим брауні святкового вигляду і смаку. Поєднання традиційних прянощів, цедри цитрусових, п’янких родзинок – все це гармонійно смакує в соковитих шоколадних брауні. А для святкового вигляду всього-на-всього потрібно розрізати готовий брауні на трикутники, зробити гірлянду з розтопленого шоколаду і оздобити яскравими цукровими драже на манер ялинкових прикрас.
Складові для 10-ти ялинок-брауні:
- 40 г родзинок
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ст. л. бренді або коньяку
- ½ яблука, натерти на крупній тертці
- 30 г апельсинових цукатів
- цедра 2 мандаринів
- 1 ст. л. коричневого цукру
- ¼ ч. л. меленої кориці
- ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
- 1/8 ч. л. меленої гвоздики
- 150 г вершкового масла, порізати на кубики
- 150 г темного шоколаду, дрібно порубати
- 3 великих яйця
- 220 г цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 100 г борошна
- 40 г порошку какао
Для оздоблення:
- 30 г білого шоколаду, дрібно порубати
- ½ ч. л. рослинної олії
- цукрові драже
Готуємо:
- Ізюм залити лимонним соком і коньяком в невеликому сотейнику. Залишити на 1 годину. Потім додати яблуко, апельсинові цукати, мандаринову цедру, коричневий цукор, мелену корицю, мускатний горіх і гвоздику. Розмішати, поставити на помірний вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Готувати протягом 5-7 хвилин, зняти з вогню, дати охолонути.
- Розігріти духову шафу до 180⁰С (класичний нагрів) або 160⁰С з вентиляційним нагрівом. Дно і боки квадратної форми 20х20 см застелити папером для випікання.
- Розтопити вершкове масло і шоколад на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовій печі, дати охолонути.
- В глибокій ємності збити вінчиком яйця з цукром і ванільним екстрактом. Додати шоколадну масу, розмішати до об’єднання. Додати в тісто суміш з родзинками та прянощами, розмішати.
- В окремій ємності змішати борошно з порошком какао. Підмішати в тісто.
- Перекласти тісто в підготовлену форму, випікати в розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин або до готовності (дерев’яна шпажка при проколюванні брауні в центрі повинна вийти з вологими крихтами).
- Дістати брауні з духовки, дати повністю охолонути. Розрізати навпіл і далі на порційні трикутники.
- Розтопити шоколад з рослинним маслом на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовій печі. Прикрасити брауні шоколадом, посипати цукровими драже. Зберігати в щільно закритому контейнері до 3-х днів.
Веселих свят!
Рекомендована техніка:
Катерина Перера
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |