Мигдальні макарони з шоколадною начинкою

84_23293_water

Інгредієнти на 35–40 штук

  • 225 г цукрової пудри
  • 120 г мигдальної муки
  • 35 г цукру
  • 4 яєчних білки кімнатної температури
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • сіль на кінчику ножа харчовий барвник

для ганаша:

  • 100 г чорного шоколаду з вмістом какао принаймні 70%
  • 40 г вершкового масла
  • 30 г цукрової пудри
  • 3 столові ложки рому

1.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 150°С.

2.У мисці добре перемішайте мигдальну муку й цукрову пудру.

3.У чаші електричного міксера збивайте білки до утворення густої піни — приблизно 5-7 хвилин. Під час збивання додавайте потрохи сіль і лимонний сік (не вимикаючи міксер). Продовжуючи збивати, додайте цукор і барвник, і збивайте ще 5 хвилин.

4.Вимкніть міксер і всипте половину мигдальної муки та цукрової пудри, добре перемішайте силіконовою або дерев’яною лопаткою. Додайте другу половину й добре перемішайте: маса має бути однорідною, в’язкою, але текучою. Перекладіть мигдальну масу в кондитерський мішок із невеликою насадкою розміру 5-7мм.

5.Деко поставте на 30-40 секунд у духовку, вистеливши папером для випікання, і видавіть на нього мигдалеву масу кружечками діаметром 2-3 см на деякій відстані один від одного.

6.Поставте в духовку й готуйте 10-15 хвилин. Стежте, щоб макарони не підгоріли. Залишіть охолоджуватися на деку. Коли макарони повністю вистигнуть, акуратно зніміть їх за допомогою гострого ножа з достатньо широким лезом.

7.Поки макарони охолоджуються, приготуйте начинку. Розтопіть на водяній бані масло та шоколад, постійно помішуючи. Додайте цукрову пудру та ром, добре перемішайте й дайте охолодитися до кімнатної температури.

8.Помістіть ганаш у кондитерський мішок. Щоб склеїти половинки макарунів, видавлюйте невелику кількість по центру кожної з них і акуратно прикладайте їх.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2B-1

Міксер Gorenje M 701 B

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *