Надзвичайно ароматний і смачний десерт, поширений у Франції. Лимонний сік та цедру часто використовують у випічці як складник, але якщо зробити його основою, то буде ще смачніше! Пиріг буквально тане в роті, ніжний і апетитний – відмінний легкий десерт для будь-якої нагоди, та особливо смакує після рибних страв.
Для пісочного тіста:
- 150 г. борошна
- ¼ ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1/2 скл. вершкового масла, нарізати на шматочки
- 1./2 ч. л. ванільного цукру чи есенції
- 2 жовтки
Для начинки:
- 2 яйця
- 4 яєчних жовтки
- 155 г. цукру, більше до смаку
- 175 мл. лимонного соку (близько 4 лимони )
- 150 мл. сметани або вершків
Приготування
- Розігріти духову шафу до 200 C.
- Для приготування пісочного тіста з’єднати борошно, сіль, ванілін і цукор у великій мисці. Додати масло шматочками і розтерти руками, щоб утворилася текстура крихти.
- Зробити по середині заглиблення і покласти жовтки. Швидко замісити тісто, завернути в харчову плівку і поставити у холодильник на 15 хв.
- Розкачати тісто круглим коржем і викласти у приготовану круглу форму для пирога, вже встелену пергаментним папером. Вирівняти краї тіста і поставити охолоджувати ще на 15 хвилин.
- Тісто поколоти вилкою, застелити зверху знову пергаментом і насипати гороху, який не даватиме тісту підніматися. Випікати корж, поки не підрум’яниться, 15-20 хвилин.
- Для приготування начинки, яйця і жовтки розбити й покласти в миску, додати цукор і добре розмішати вінчиком.
- Лимони помити і вичавити із них сік, додати до миски з яйцями і ще раз добре перемішати.
- Додати сметану, інтенсивно перемішуючи до повного її розчинення.
- Утворену рідину перецідити через сито у випечений вже корж, зняти ложкою усі бульбашки що утворилися на поверхні.
- Пиріг поставити у духовку і випікати приблизно 30 хвилин до загустіння начинки.
- Добре охолодити перед подачею до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Європейська кухня з Іриною Чорній
|
Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу – це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена! |