Курячий паштет по-домашньому

IMG_1050_water

Одного разу, готуючись до вечірки з друзями я вирішила зробити стіл-фуршет, адже це дуже зручно. Однією з фуршетних страв я обрала курячий паштет. Але не простий паштет з печінки, а щось дуже смачне і незвичайне. Друзі часто нарікали на те, що не люблять паштет лише з однієї курячої печінки, і цей факт змусив мене експериментувати. На щастя, експеримент був вдалим з першого разу. З тих пір я готую курячий паштет тільки так. Легкого вам приготування!

Складники

  • 500 гр. курячої печінки
  • 1 куряче філе
  • 2 курячих стегна
  • 1 середня морквина
  • 1 цибулина
  • 150 гр. вершкового масла
  • 50-70 мл. вершків
  • 2 ст.л. коньяку/віскі
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 шт. яєць
  • сіль, перець

Приготування

  1. Куряче філе і стегна зварити в підсоленій воді зі спеціями і морквою, або зварити курячий бульйон. Як тільки м’ясо готове, вийняти його разом з морквою і остудити.
  2. Цибулину нарізати кубиками та злегка обсмажити на вершковому маслі (1 ст. л). Сюди ж додати печінку і обсмажити з обох сторін. Посолити та поперчити. За 2 хвилини до готовності посипати печінку цукром, полити алкоголем і фламбувати.
  3. Відварені стегна, грудинку, моркву та печінку нарізати невеликими шматочками. Скласти все у чашу блендера разом з розтопленим вершковим маслом та збити до однорідної консистенції. Залежно від щільності паштету, наприкінці додайте вершки – 30 мл або навіть 100 мл. Вершки і масло надають паштету легкого вершкового смаку. Якщо у вас немає блендера, можна печінку і м’ясо пропустити через м’ясорубку (мінімум 2 рази). Домашній паштет готовий. А якщо ви бажаєте урізноманітнити смак, то можна у паштет додати варених яєць, натертих на дрібній тертці.

IMG_1010 копия_water

Рекомендована техніка:

Індукційна поверхня Gorenje IT614CSC

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Анна Мітякіна

 

Anna-Mitialina

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *