Досить класичне поєднання сиров’яленої шинки, моцарели та дині – особливо популярне в італійських закусках антипасто. Замість дині можна використати стиглі персики та помідори.
Обираючи салатний мікс, знайдіть такий, що має у своєму складі руколу. Її легка гірчинка вдало впишеться в загальну смакову гамму.
На 2 порції:
*приготування: близько 15 хв
- 6-8 дольок дині
- 6 пластівців сиров’яленої шинки
- кулька моцарели ( близько 125 гр)
- салатний мікс з руколою (близько 200 гр)
- 1/2 пучка базиліку
- 2 ст. л кедрових горішків
для заправки:
- 6 ст. л олії
- 2 ст. л лимонного соку
- 2 ст. л меду
- цедра 1/2 лимона
Готуємо:
Моцарелу та шинку порвати на менші шматочки. З базиліку обірвати листочки. Горішки підсмажити до золотистого кольору на сухій пательні.
Для заправки ретельно вимішати всі складники. На тарілки розкласти салатний мікс, поверх викласти дольки дині, шинку та моцарелу. Посипати горішками та полити заправкою. Приправити свіжомеленим чорним перцем.
Рекомендована техніка:
|
Сковорода CW28FCL – Gorenje |