Це печиво готується на диво швидко і просто. Приготування займе не більше години, тісто попередньо охолоджувати не потрібно. І навіть без крему печиво дуже смачне: м’яке і добре тримає форму. І все ж рекомендую приготувати крем – ніжний, солодкий, але з характерною солоною ноткою крем-сиру, який чудово доповнює щільне печиво класичним «червоно-оксамитовим» поєднанням. Цей варіант тіста відмінно тримає відбиток від штампів для печива: обриси зберігаються чіткими.
Складові
на 18 тістечок-сандвічів ( або 36 коржиків)
Для печива:
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 60 мл рослинної олії
- 170 г цукру
- 1 яйце кімнатної температури
- ½ ст. л. червоного гелевого харчового барвника
- 2 ст. л. кефіру або натурального йогурту
- 1 ч. л. яблучного оцту
- 400 г борошна
- 25 г какао-порошку
- ¼ ч. л. соди
Для крему:
- 40 г білого шоколаду
- 50 г крем-сиру кімнатної температури
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 80 г цукрової пудри
- ½ ч. л. ванільного екстракту
Готуємо:
- Для печива в чаші міксера збити вершкове масло, рослинну олію і цукор до світлої кремової консистенції, близько 5 хвилин. Додати яйце, збити до однорідності і повного об’єднання. Додати барвник, кефір і оцет, і знову збити до повного об’єднання.
- В окремій глибокій ємності змішати борошно, какао-порошок і соду.
- Вручну за допомогою лопатки порціями підмішати борошняну суміш до яєчно-масляної, кожен раз розмішуючи до об’єднання.
- Розігріти духовку до 180⁰С (класичний нагрів) або до 160⁰С з вентиляційним нагрівом. Застелити деко пергаментом.
- Розділити тісто на 36 частин по 25 г. Скачати з кожної частинки кульку, розпластати у кружечок товщиною 0,8 мм-1 см. Викласти на підготовлений лист на деякій відстані один від одного і, використовуючи штамп для печива або склянку з плоским дном, зробити в тісті відбиток, скорочуючи товщину тіста до ~ 5-6 мм. Повторити з рештою тіста.
- Випікати в розігрітій духовці 12-15 хвилин або до готовності. Дати печиву повністю охолонути на решітці.
- Для крему розтопити білий шоколад на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовці, дати охолонути. В невеликій ємкості змішати шоколад з крем-сиром до однорідної консистенції. Відправити в холодильник на 10 хвилин.
- Збити масло з цукровою пудрою до консистенції крему, додати ванільний екстракт. Порціями додати охолоджену шоколадно-сирну масу і збити крем до загустіння.
- Розподілити крем на поверхні половини печива майже до країв, накрити іншою половинкою печива. Охолодити принаймні 30 хвилин.
- Зберігати в щільно закритому контейнері в холодильнику до 3 днів.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Катерина Перера
|
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |