Апельсинові мафіни з чорносливом

cupcake

Сьогодні у нас душевна домашня випічка, саме та, з якою звичне чаювання перетворюється на маленьке свято!

Складові на 10-12 шт:

  • 4 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 150 мл сметани
  • цедра 1 апельсина
  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 100 г чорносливу
  • сік 1 апельсина

Готуємо:

  1. Масло збити з цукром в чаші фуд-процесора, ввести по одному яйця, додати сметану, цедру, ваніль і просіяне разом з розпушувачем борошно.
  2. Чорнослив замочити на годину в апельсиновому фреші. Нарізати на невеликі шматочки і поєднати з тістом.
  3. Викласти тісто в формочки з паперовими кошиками. Поставити форми в розігріту до 180ºС духову шафу на 30 хвилин. Готові мафіни остудити і подавати до чаю.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO635E11X

Кухонний комбайн Gorenje MMC1500BK

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *