Вперше, мене, ще маленькою дівчинкою, навчав готувати млинці мій дідусь. Це було незабутнє чарівне дійство: рідке тісто на сковороді перетворювалося в сонячний млинець, який відразу ж з’їдався, не встигнувши охолонути. З тих пір я перепробувала масу рецептів і знайшла свій улюблений. Протестувала його на різних кухнях, з різними сковорідками. З великим задоволенням ділюся рецептом з вами, тому що впевнена, що у вас все вийде.
Складові:
- 6 яєць
- 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л. солі
- 4 скл. молока
- 2 скл. борошна
- 6 ст. л. рослинної олії (або вершкового масла)
Спосіб # 1
У глибокій мисці вінчиком або міксером збити яйця, сіль і цукор. Потім додати 1 стакан молока і 1 склянку борошна, все ретельно перемішати, щоб в тісті не було грудочок. Додати молоко, що залишилося і масло (якщо ви використовуєте вершкове масло, його попередньо потрібно розтопити), і збийте до однорідного стану.
Спосіб # 2. (Розрахований на 1/2 рецепта).
У чашу блендера помістіть всі інгредієнти і збивайте до однорідного стану. Тісто готове. Випікати млинці можна на будь-якій зручній для вас пательні. Головне, щоб тісто не прилипало до поверхні: для цього її необхідно ретельно змащувати маслом, бажано рослинним, тому що воно не пригорає.
Оздоблення торту
У цьому рецепті я вирішила залишити великий простір для вашої творчості і дати вам лише пару підказок. Хочеться, щоб цей торт відображав ваші індивідуальні смаки. Отже, для початку переконайтеся, що ваші млинці і крем охололи, інакше вам складно буде наносити крем на верхні шари. Я використовувала вершково-сирний крем і полуничний джем, але ви можете використовувати згущене молоко, варення, повидло, сметанний або масляний крем, збиті вершки, шоколадний ганаш, дрібно нарізані фрукти і навіть зробити несолодкий торт з паштетом і незвичним соусом. Створіть свій унікальний торт з млинців і здивуйте цим смаколиком ваших близьких і коханих.
|
|
|
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |