Овочевий суп з корнеплодами, сушеною квасолею та соусом з базиліку

Zupa  warzywna z fasolą i pesto_Water

Цей неймовірно ароматний суп можна назвати французькою версією італійського мінестроне, легкого супу з сезонних овочів. Влітку  приготуйте його зі свіжими томатами, шпарагівкою, зеленим горошком чи цукіні, а взимку власне так, як я Вам пропоную: з пасерованими на оливковій олії коренеплодами та сушеною квасолею.

Те, що робить цей суп по-справжньому особливим то ніжний і тонкий аромат, який надає йому навіть незначна порція соусу з базиліку pistou. Такий соус  ідентичний з італійським песто: горішки, оливкова олія, зелень, до смаку сіль та перець. Іноді можна зустріти версію з томатами. Сиру у такий соус не додають, що робить його не тільки бюджетним, а й придатним до споживання у часи посту.

на 6-8 порцій: приготування: близько 30 хв+відварювання квасолі

  • 250 гр сухої квасолі
  • 3 картоплини
  • 2 моркви
  • 2 кореня петрушки
  • 2 стебла селери
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. олії
  • сіль та перець за смаком
  1. Квасолю намочити на ніч у холодній воді, наступного дня воду злити, залити свіжою і відварити до готовності. Солити наприкінці!
  2. На пательні розігріти олію, додати нарізану кубиками цибулю, за 2-3 хв додати нарізані моркву, селеру та корінь петрушки. Пасерувати 5-7 хв.
  3. Перекласти овочі в каструлю, залити 2.5 л холодної води, довести до кипіння та готувати на повільному вогні 5-7 хв, додати нарізану кубиками картоплю та варити до готовності картоплі.
  4. Наприкінці додати відціджену та промиту квасолю.
  5. Гарячий суп розлити по тарілках, додаючи по 1 ч.л. соусу з базиліку на порцію.

для соусу:

  • 15 гр кедрових горішків
  • 30 гр листя базиліку
  • 60 мл оливкової олії
  • 2 зубочки часнику
  • сіль
  • перець

Всі складники помістити в чашу блендера та збити до однорідності. Перекласти в чисту сухубаночку, зберігати в холодильнику.

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje GTW6INI

Блендер Gorenje HBX 884 QE

cw24ccp

Посуд Gorenje CW 24 CCP

Дана Мацюк

 

Danusia-Maciuk

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *