Що може бути кращим за сніданок, який не треба готувати, а просто можна витягнути з холодильника? А якщо він при цьому ситний, корисний і веселий?
Лінивий сирничок — якийсь далекий родич чізкейків, який зберіг подібність до них, але все-таки, назвати його чізкейком язик не повернеться. Отже, на 3-4 порції нам знадобиться:
На коржик:
- 100 г галетного печива типу “Марія”
- 2 ст. л. згущеного молока
- цедра половини лимона
- 2 ст. л. кокосової стружки
На суфле:
- 500 г фреш-сиру
- 10 г желатину
- 1 банан
- сік половини лимона
- 3 ст. л. цукрової пудри
- Для прикрашання — мандарини, шоколад, кокосова стружка
Готуємо
Дрібнимо печиво у блендері у крихти, але не до стану борошна. Змішуємо з кокосом, згущівкою і цедрою і ретельно втрамбовуємо у формочки.
Желатин заливаємо 50 мл гарячої води і розмішуємо до повного розчинення. Робимо з банана пюре блендером чи виделкою, поливаємо його лимонним соком, сир змішуємо з цукровою пудрою, банановим пюре, желатином до однорідності і заливаємо у форми. Ставимо в холодильник. Поки сирничок потроху застигає, топимо на водяній бані півплитки шоколаду, чистимо мандарин. Вмочуємо дольки у шоколад повністю, наполовину чи лише кінчик — це вже на ваш смак, а потім — у кокосову стружку. Викладаємо на тарілку і ставимо в холодильник на 20-25 хвилин. Коли шоколад на мандарині застигне, можна прикрасити ними сирнички. А зранку заварити кави, дістати їх з холодильника і неспішно і з задоволенням снідати.
Рекомендована техніка:
|
Lana Svitankova
![]() |
Зі слів Лани, задоволення від готування приходить тоді, коли є з ким розділити результати трудів на кухні. В житті неймовірно енергійна, сповнена нових ідей Лана з першого речення захоплює читача характерним для неї неповторно легким та дружнім стилем написання публікацій. Автор кулінарного блогу “Travel, eat, make a pic of it”, що в перекладі “Їж, подорожуй і фотографуй”. Блог присвячено не тільки оригінальним ідеям з приготування , а й замальовкам від захоплюючих подорожей, відвідування цікавих місцин. |