Морквяний кекс з творожно-вершковим кремом

carrot cake_1 копия

Цей чудовий рецепт морквяного кексу дозволить завуалювати основний овочевий інгредієнт і запевнить усіх, що десерт може бути корисним. Більшість з нас досить скептично ставиться до овочевих десертів, але запевняю Вас, спробувавши цей кекс одного разу, Ви більше не відмовите собі у цій насолоді. Кохання з першого шматочка і назавжди. Серед складників рецепту Ви не знайдете консервованих ананасів, повидла, кокосової стружки і родзинок. Це простий, в міру вологий, з великою кількістю свіжої моркви і по-справжньому вибуховим пряним ароматом, найкращий кекс у світі! Підтверджено дітьми і дорослими. Якщо маєте під рукою кухонний комбайн, то приготування кексу стане ще швидшим, якщо ні – хороша нагода потренувати м’язи і витратити пару калорій, натираючи моркву на тертушку. І на останок, ідеальним доповненням до пряного морквяного смаку стане ніжний творожно-вершковий крем.

carrot cake_2 копия

Складники

Кекс

  • 240 мл. рослинної олії
  • 240 гр. цукру
  • 3 шт. яєць
  • 240 гр. житнього борошна
  • 8 гр. розпушувача для тіста
  • 5 гр. солі
  • 4 гр. кориці
  • 1 гр. меленої зірочки (гвоздики)
  • 1 гр. меленого мускатного горіху
  • 300 гр. тертої моркви
  • 100 гр. волоського горіху

Творожно–вершковий крем

  • 100 гр. кисломолочного сиру
  • 100 мл. вершків для збивання
  • ½ ч.л. ванільного цукру
  • 50 гр. цукру

Готуємо

1.Розігрійте духову шафу до 150 С. Підготуйте форму для кексу, змастіть її вершковим маслом і притрусіть борошном, або застеліть пергаментом. Для даної кількості інгредієнтів використовувалась прямокутна форма 25×11 см.

2.В окремій ємкості змішайте усі сухі інгредієнти: просіяну муку, розпушувач, сіль і спеції. У другій ємкості, на мінімальних оборотах, збийте міксером яйця, цукор і олію до однорідності. Продовжуйте збивати, поступово додаючи борошно зі спеціями. Як тільки тісто набуде однорідної консистенції, виключіть міксер.

3.Натріть моркву на середній тертушці або наріжте за допомогою комбайна. Моркву разом з подрібненими горіхами обережно поєднайте з тістом і перелийте у форму. Випікайте у розігрітій духовці приблизно півтори години або до повної готовності. Дайте кексу повністю вистигнути, так його легше нарізати.

4.За той час, поки випікається кекс, приготуйте крем. Протріть сир через сито або збийте блендером, щоб позбутись грудочок і надати йому ніжнішої текстури. Вершки збийте міксером зі звичайним і ванільним цукром до стану густої піни. Поєднайте вершки з сиром, ще раз все гарно збийте. Готовий крем відправте у холодильник на 20 хв. Як тільки кекс вистигне, змастіть його кремом і прикрасьте горішками.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO71SY2B

Міксер Gorenje M 701 B

Анна Мітякіна

Anna-Mitialina З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *