Якщо ви полюбляєте насичений кремовий смак тирамісу, але хочете, щоб десерт був практичнішим для приготування щоранку, цей рецепт стане вашим фаворитом. Ліниве вівсяне тирамісу — це вишуканий сніданок у стилі десерту, який легко приготувати заздалегідь і має насичену текстуру.
Інгредієнти для шару кави
● 100 г вівсяних пластівців
● 200 мл молока
● 1 ч. л. розчинної кави
● 100 г грецького йогурту
● 1 ст. л. насіння чіа
● 2 ст. л. кленового сиропу
● 1 ч. л. ванільного екстракту
Інгредієнти для шару маскарпоне
● 100 г сиру маскарпоне
● 90 г грецького йогурту
● 1 ст. л. кленового сиропу
● 0,5 ч. л. ванільного екстракту
● темний какао-порошок
Приготування
Змішайте в мисці 100 г вівсяних пластівців, 200 мл молока, 1 ч. л. розчинної кави, 100 г грецького йогурту, 1 ст. л. насіння чіа, 2 ст. л. кленового сиропу та 1 ч. л. ванільного екстракту. Добре перемішайте й залиште суміш на 20 хвилин. В окремій мисці збийте 100 г сиру маскарпоне, 90 г грецького йогурту, 1 ст. л. кленового сиропу та 0,5 ч. л. ванільного екстракту до однорідної кремоподібної маси. Візьміть дві скляні чашки об’ємом 250 мл і викладіть у кожну кавові пластівці, потім шар крему з маскарпоне, а зверху посипте какао-порошком. Повторіть ці шари ще раз і поставте в холодильник або відразу подавайте до столу.