Якщо ви полюбляєте дещо нестандартні сніданки, які водночас доволі прості та швидкі в приготуванні, цей рецепт пухкого омлету зі спаржею саме для вас.
Інгредієнти
- 6 яєць
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3 подрібнених зубки часнику
- 400 г спаржі
- 140 г солодкої кукурудзи
- сіль і перець за смаком
- 40 г натертого сиру пекоріно
- свіжий базилік
Приготування
Розбийте 6 яєць у середню миску й збивайте їх приблизно 5 хвилин, доки суміш не стане світлою та пінистою. Обріжте товсті кінці 400 г спаржі та наріжте її шматочками завтовшки 1 см. Розігрійте у великій сковороді 3 столові ложки оливкової олії та злегка обсмажте кілька подрібнених зубків часнику протягом хвилини. Додайте нарізану кубиками спаржу та солодку кукурудзу, сіль, перець і готуйте 2 хвилини. Зменште вогонь до середнього, влийте збиті яйця і за допомогою лопатки рівномірно розподіліть овочі. Накрийте кришкою і готуйте 10–12 хвилин, доки низ не застигне, а верх ще буде злегка коливатися. Посипте зверху 40 г натертого пекоріно, розпустіть краї омлету, потім розріжте його навпіл і згорніть кожен шматочок у товстий трикутник. Подавайте теплим, посипавши зверху свіжим базиліком і ще трохи пекоріно.