Ірландський содовий хліб

irish_bread_watermark

Цей традиційний хліб ірландці часто готують до тушених овочів або м’ясних рагу. Хліб бездріжджовий, інгредієнт, що допомагає тісту піднятись, це звичайна сода. Такий хліб найкраще смакує теплим, свіжим та зі шматочком вершкового масла. В оригінальному рецепті хліба використовується сквашена пахта, яку, за моїм досвідом, просто замінити поєднанням кефіру та молока у рівній кількості. Ірландці готують цей простий, проте дуже смачний хліб навіть просто у глибоких сковорідках, проте мені пощастило більше — мій хліб було випечено з допомогою хлібопечі Gorenje.

Для хлібини вагою 1000 г:

  •  150 мл молока
  • 200 мл кефіру чи закваски
  • 2 ч.л соди
  • 2 яйця
  • 4 ст.л вівсяних висівок
  • 500 г пшеничного борошна
  • 2 ст.л гарбузового насіння
  • 2 ст.л цукру
  • 20 г свіжої журавлини

Журавлину розітріть з цукром в окремій ємності. Борошно просійте двічі, щоб збагатити його киснем. Усі інгредієнти по черзі покладіть до форми для випічки від хлібопечі. Використовуйте режим випікання Quick, тобто швидкий режим. Це там, де два заміси тіста та 40 хвилин, власне, у печі. Завдяки пюре з журавлини та вівсяним висівкам хліб має багатий смак з легкою кислинкою.

Корисні поради:

  • Яйця, молоко та кефір мають бути кімнатної температури, не холодні.
  • Якщо ви не хочете додавати журавлину, залиште у інгредієнтах цукор, проте зменшіть кількість висівок до 2 ст.л.
  • Гарбузове насіння можна замінити на подрібнені волоські горіхи.
  • Зберігайте цей хліб не більше двох діб, бо завдяки соді він черствішає швидше ніж дріжджовий.

irish_bread_1_watermarkpsd

Рекомендована техніка:

bo637inb

Хлібопіч BM 1400 E

Юлія Волочай

 

Юлія-Волочай

 

Юлія – активний послідовник руху “слоу-фуд”, по –нашому, повільна їжа. Основна ідея полягає в тому, що серед овочів та фруктів обираються ті, які були вирощені в домашніх господарствах, з любов’ю та турботою. Поряд з органічністю продуктів не слід забувати про цінність сімейного спілкування за обіднім столом, про наслідування кулінарних традицій наших предків, про споживання сезонних продуктів. Готуючи з любов’ю, світлими думками, ми створюємо особливу благодатну енергетику навколо страв, які споживаємо. Це неодмінно позитивним чином відображається на нашому самопочутті і загальному здоров’ї. Автор кулінарного блогу “FOXateCHICKEN”, що в перекладі “Лисичка з’їла курочку”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *